Η Αντωνία Καλλιμούκου έδωσε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο και τα 'πε μια χαρά, μιας και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που η πανέμορφη εμφάνιση συνδυάζεται με μυαλό, έστω και αιρετικό.

«Θέλω να υπάρχουν προγράμματα που να αγκαλιάζουν όλες τις μερίδες του κόσμου» είπε για το πώς θα επιθυμούσε να είναι η τηλεόραση «να δουλεύουν άνθρωποι σε πόστα που αληθινά τους ταιριάζουν, να βγαίνουν ειδήσεις από δελτία και δημοσιογράφους με αντικειμενική κρίση και όχι από κατευθυνόμενα ρομπότ πολιτικών συμφερόντων. Να μπορούν να χαίρονται την τηλεόραση και ο συνωμοσιολόγος και ο ακαδημαϊκός και ο «θέλω τη νύχτα να πάω μπουζούκια για εκατοστή φορά» άνθρωπος και ο «λατρεύω ντοκιμαντέρ-τέρμα οι γούνες και τα δερμάτινα» και ο σεφ και η κουτσομπόλα και ο φίλαθλος και το παιδί. Να είναι ένα κουτί γεμάτο και όχι άδειο».

Όσο για το τι προσόντα πρέπει να έχει κάποιος που επιθυμεί καριέρα στην τηλεόραση, είπε: «εργατικότητα, συνέπεια, γερό στομάχι, δημόσιες σχέσεις, φρέσκες ιδέες και τύχη. Είμαι εργατικός άνθρωπος και συνεπής. Έχω και φαντασία. Βλέπουμε πολλούς να μεταπηδούν από την τηλεόραση στο θέατρο». Θα το επιχειρούσε; «Θα επιχειρούσα οτιδήποτε είναι στις δυνατότητές μου, στον χαρακτήρα μου και μου αρέσει, μέχρι να δω αν μου κάνει κι αν του κάνω. Άλλωστε έχω κάνει μαθήματα υποκριτικής»… πάνω του…