Μόλις δεκαοκτώ μέρες πέρασαν από τον τραγικό θάνατο του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και ήδη αναγνώστηκε η διαθήκη του.

Μέσα σε 13 σελίδες όρισε, την επί χρόνια σύντροφό του και μητέρα των παιδιών του, Μίμι Ο' Ντόνελ, ως κληρονόμο του. Η περιουσία του υπολογίστηκε σε περισσότερα από 35 εκατ. δολάρια. Η διαθήκη, γράφτηκε όταν αυτός ο τόσο προικισμένος στην τέχνη του ηθοποιός, είχε αποκτήσει μόνο τον μεγαλύτερο γιο του, Κούπερ και σ' αυτόν αφορά η τελευταία του επιθυμία.

Ο Σέιμουρ Χόφμαν θέλησε ο 10χρονος σήμερα, Κούπερ να μεγαλώσει και να ζήσει ή στο Μανχάταν ή στο Σικάγο ή στο Σαν Φραντσίσκο, γιατί, όπως εξηγούσε, οι τρεις αυτές πόλεις αποτελούν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα. Η New York Post παραθέτει και το απόσπασμα της διαθήκης όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ως πατέρας κυρίως, λέει πως «ο στόχος αυτού του αιτήματός μου είναι ο γιος μου να εκτεθεί στην κουλτούρα, τις τέχνες και την αρχιτεκτονική που προσφέρουν αυτές οι πόλεις».

Μετά τη διαθήκη ο Χόφμαν απέκτησε την 7χρονη, σήμερα, Ταλούλα και την 5χρονη Γουίλα, όπου τα παιδιά δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν, έτσι ο γιος του θα επισκέπτεται τις συγκεκριμένες πόλεις, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, υπακούοντας στα όνειρα και τις επιθυμίες του πατέρα που έφυγε νωρίς...