Τα σημεία αναφοράς της Πόπης Τσαπανίδου είναι η δουλειά και τα παιδιά της. Υπερπροστατευτική μητέρα, μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της με πολλούς κόπους και θυσίες. Η ίδια μίλησε για τις πολυαγαπημένες της κόρες σε συνέντευξή της.

«Σκέφτομαι πως τελικά, ναι, έχω κάνει καλή δουλειά μαζί τους. Είναι η επιβεβαίωσή μου, όταν τις βλέπω καμαρώνω. Είναι απίστευτα ευγενικά και καλά κορίτσια, εργατικά, στέκονται στα πόδια τους, νοιάζονται για τους γύρω τους, χαίρομαι πάρα πολύ που αυτά τα κορίτσια είναι τα δικά μου παιδιά. Η δουλειά μου είναι, επίσης, μεγάλο κεφάλαιο. Υπάρχει, όμως, και η προσωπική ζωή. Και πλέον έχει προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να είσαι καλά σ' αυτόν τον τομέα», εξομολογήθηκε στο περιοδικό «Beaute».

Και συμπλήρωσε: «Τους έλεγα πως τα υλικά αγαθά μπορεί και να χαθούν. Αυτό που δεν χάνεται ποτέ είναι ό,τι βάζουμε στην καρδιά και το μυαλό μας. Επέμενα πολύ στο να κάνουν καλές σπουδές, να πάνε σε καλά πανεπιστήμια, να μάθουν ξένες γλώσσες, να γίνουν καλοί άνθρωποι. Η ζωή και η εποχή, δυστυχώς, απέδειξαν πόσο δίκιο είχα. Περιουσίες χάθηκαν σε μία νύχτα, καριέρες καταστράφηκαν. Όσοι όμως είχαν δουλέψει την καρδιά και το μυαλό τους, τώρα ξαναβάζουν τον εαυτό τους στη -μετά την κρίση- ζωή χωρίς γκρίνιες, έτοιμοι να παλέψουν ξανά».

Ώριμη και διορατική...