Η φράση «οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες» ταιριάζει γάντι στις παρακάτω επώνυμες κυρίες -Ελληνίδες και ξένες- οι οποίες διατηρούνται σε φόρμα, παρότι διαβαίνουν ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Γυμνασμένες, με τους κοιλιακούς να διαγράφονται έντονοι, γεμάτες πάθος για ζωή και τον φωτογραφικό φακό να τις ακολουθεί σε κάθε τους βήμα. Γυναίκες πρότυπο ομορφιάς και υψηλής αισθητικής που... έχουν πάρει τον χρόνο με το μέρος τους!

Μάλιστα, οι περισσότερες εξ΄ αυτών δεν διστάζουν να αποκαλύψουν δημόσια την ηλικία τους: Άλλωστε πλέον τα «40» είναι τα νέα «30» και ως γνωστόν, οι ωραίες γυναίκες δεν έχουν ηλικία. Υπέρλαμπρες και κομψές, με υψηλό γούστο, επιλέγουν για τις δημόσιες εμφανίσεις τους ρούχα που αναδεικνύουν τα καλλίγραμμα σώματά τους. Προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους, γυμνάζονται συχνά και ενίοτε -κάποιες από αυτές- επισκέφτονται τους ειδικούς για ένα γρήγορο ρεκτιφιέ. 

Οι δικές μας πανωραίες που έχουν περάσει την ηλικία των 40 -μερικές έχουν φτάσει ήδη στα "-ήντα" αλλά δεν θα το ομολογήσουν ποτέ- είναι οι: Ελένη Μενεγάκη, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Σοφία Αλιμπέρτη, Πόπη Τσαπανίδου και Ρούλα Κορομηλά ενώ στην ίδια κατηγορία μπορούμε να προσθέσουμε τις πάντα εντυπωσιακές Ναταλία Γερμανού, Έλλη Στάη, Κατερίνα Λέχου, Μάρα Ζαχαρέα, Βίκυ Κουλιανού. 

Και οι ξένες celebrities όμως, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ανέπαφη τη γοητεία τους, συχνά δίνοντας... γραμμή στις δικές μας star: Ο λόγος για τις Heidi Klum, Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Demi Moore, Sharon Stone που κάθε φορά που ποζάρουν για τις σελίδες περιοδικών μόδας μόνο με το μπικίνι τους, μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα, χαρίζοντας συγχρόνως πλούσιο υλικό στις ανδρικές φαντασιώσεις. Στον ίδιο κατάλογο μπορούμε να εντάξουμε και τις Michelle Pfeiffer, Gwyneth Paltrow, Julia Roberts και φυσικά την απόλυτη βασίλισσα της ποπ, Madonna.

Ωραίες, μοιραίες, πάντα νέες... Γιατί η πραγματική ηλικία πηγάζει από μέσα μας.

TAGS