Ο οίκος Prada αλλάζει σελίδα στην ιστορία του.

Ο διεθνούς φήμης ιταλικός οίκος αποφάσισε να καταργήσει το made in Italy στις δημιουργίες του αναγράφοντας πλέον σε αυτές τον τόπο κατασκευής τους.

“Καταργούμε την υποκρισία” δήλωσε η Miuccia Prada, σχεδιάστρια του οίκου και εγγονή του ιδρυτή, Mario Prada, τονίζοντας ότι το 85% των προϊόντων παράγεται σε ιταλικά εργοστάσια όμως η συνεργασία με διεθνείς δημιουργούς δε θα πρέπει να κρύβεται.”

«Πρόκειται για πολιτική δήλωση η οποία βασίζεται στην προσωπική μου εκτίμηση στην πρωτοτυπία. Πρέπει να αγκαλιάσεις τον κόσμο αν θέλεις να ζεις σήμερα σε αυτόν», συνέχισε η Miuccia και πέταξε το γάντι στους άλλους οίκους μόδας.

Πρόκειται επί της ουσίας για μία κίνηση την οποία δεν αισθάνεται καθόλου ξένη ο οίκος Prada καθώς τιμά την παράδοσή του. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ο Mario Prada ταξίδευε ανά τον κόσμο για να εμπνευστεί και να ανακαλύψει νέα υφάσματα.

Συγκεκριμένα στα τζιν από το εργοστάσιο της Dova Demin θα αναγράφεται πλέον “Prada Milano, made in Japan” ενώ στα πλεκτά από αλπάκα “Prada Milano, made in Peru”, στα χειροποίητα ενδύματα από τα εργαστήρια της Ινδίας που ειδικεύονται στα chickan κεντήματα “Prada Milano, made in India”.