Η Τζένη Μακάρθι είναι 41ετών, παρουσιάστρια, ακτιβίστρια, συγγραφέας, γυμνό μοντέλο και πρώην σύντροφος του πρωταγωνιστή και σταρ Τζιμ Κάρεϊ. Ένα πρωί η καλλονή και από τα κορίτσια που γδυθήκαν για τον φακό του Playboy, σκέφτηκε να ξεκινήσει την ημέρα της, ρωτώντας κάτι αθώο followers της στο twitter.

«Ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που αναζητάτε σε έναν σύντροφο;» έγραψε η Μακάρθι. Οι απαντήσεις ήρθαν δηλητηριώδης, χλευαστικές και καυστικές. «To να μην είναι μια αξιολύπητη υποκρίτρια, όπως εσύ που κατηγορείς τα αντιγριπικά εμβόλια για τοξίνες αλλά προωθείς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα» ή «Το να μην είναι κάποια που διαδίδει ψεύτικες πληροφορίες, προκαλώντας ασθένειες». Αιτία για τα σχόλια υπήρξε το ότι η διάσημη γυναίκα, έχει πολλές φορές ταχθεί κατά των εμβολίων με βασικό της επιχείρημα την υψηλή τους περιεκτικότητα σε τοξίνες και υδράργυρο. Η Μακάρθι της οποίας ο γιος διαγνώστηκε το 2005 με αυτισμό και έχει ισχυρή ακτιβιστική δράση για το θέμα, συνδέει την αύξηση των κρουσμάτων του αυτισμού με τα εμβόλια.

Σε συνέντευξή της στον Λάρι Κινγκ είχε δηλώσει: «Είναι τυχαίο ότι το 1983 υπήρχαν 10 εμβόλια, σήμερα έχουμε 36 και σε αυτό ακριβώς το διάστημα ήταν που αυξήθηκαν τα κρούσματα αυτισμού;». Στον αντίποδα της θεωρίας της, βρίσκεται η σχετική έρευνα των επισήμων υγειονομικών αρχών των Η.Π.Α. που αναφέρουν ότι το 90% των παιδιών που πέθαναν από γρίπη την περίοδο 2012 – 2013, κατέληξαν ακριβώς επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί. Τον περασμένο Ιανουάριο η Μακάρθι είχε προκαλέσει ξανά θόρυβο όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι τελικά ο γιος της δεν πάσχει από αυτισμό. Φήμες τις οποίες η ίδια διέψευσε πάλι μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter ως «κατάφωρα ανακριβείς και εντελώς γελοίες».

Με αφορμή τις επιθέσεις στο άτομό της, η Μακάρθι ανταπάντησε στο Twitter και στους 1 εκατομμύριο, εκατόν δεκατρείς χιλιάδες ανθρώπους που την ακολουθούν πως: «Ευχαριστώ όλους όσους με μισούν. Κάθε μέρα ανεβάζετε όλο και πιο ψηλά τις μετρήσεις του πόσο δημοφιλές είναι το όνομα μου στο twitter. Eίναι χάρη σε σας που μπορώ και συνεχίζω να δουλεύω». Συνειδητοποιημένη σε αμοραλιστικό σχεδόν επίπεδο η σταρ.

TAGS