Η Μαρία Μενούνος είναι μια από τις πλέον ωραίες γυναίκες της αμερικανικής μικρής και μεγάλης οθόνης. Θεωρείται πως έχει ένα από τα πλέον όμορφα και καλογυμνασμένα σώματα του Χόλυγουντ.

Η ίδια, όμως σε συνέντευξή της στο Ladies Home Journal, δήλωσε πως δεν ήταν πάντα τα πράγματα έτσι. Στην οικογένειά της είχε μάθει να διατρέφεται σωστά, με διαιτολόγιο της μεσογειακής ισορροπημένης διατροφής ενώ ποτέ στο σπίτι τους δε θα έβρισκες παγωτά, πατατάκια και δημητριακά με ζάχαρη.

Η Mαρία μάλιστα, σημειώνει: «Μέχρι να φοιτήσω στο λύκειο δε γνώριζα καν τι είναι τα bagels και οι βάφλες». Στα 13 της έπιασε δουλειά σε doughnut shop και από τότε άρχισε να κατρακυλά στη ζάχαρη! Στο λύκειο είχε εθιστεί στις καραμέλες, στα chips και στην pizza. Μπορούσε να τρώει αργά το βράδυ 7 κομμάτια πίτσα στην καθισιά της. Τα έκρυβε στο δωμάτιό της για να μην τα βλέπουν οι γονείς της. Από size 3 που ήταν στο high school, έφτασε στο size 14! Κάποια στιγμή ξύπνησε μέσα της η ανάγκη για αλλαγή. Μέσα σε έναν χρόνο έχασε 19 ολόκληρα κιλά.

Από τότε είναι φανατική της υγιεινής διατροφής της και της σωματικής άσκησης, ενώ φροντίζει να καταγράφει τις τροφές που καταναλώνει.