Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Έχουν δημοσιευτεί στον περιοδικό Τύπο και έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου νέα, που αφορούν στη Δήμητρα Παπανδρέου και στο ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκε να πουλήσει δυο πίνακες του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και το αυτοκίνητο αντίκα που κατείχε… μια MG κάμπριο του 1964!

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως της έχει γίνει έξωση και φιλοξενείται στο σπίτι φίλου της. Το τελευταίο, βεβαιώνω η ίδια πως δεν ισχύει, μιας και η Δήμητρα Παπανδρέου συνεχίζει να διαμένει στην κατοικία που διατηρεί στην Εκάλη. Επίσης η ίδια γνωρίζω πως όχι αντίκα αυτοκίνητο και μάλιστα κάμπριο, του 1964 δεν έχει, αλλά δεν είχε και ποτέ. Για να βεβαιωθώ της τηλεφωνώ, Τετάρτη μεσημέρι και ενώ την ταλαιπωρεί μια επίμονη ίωση.

-«Καλά! Και εσύ; Ποιο κάμπριο; Τι MG και τι αντίκες μου λες;» μου απαντά στην τηλεφωνική μας συζήτηση, «ποιοι πίνακες πουλήθηκαν και ποια αντικείμενα συναισθηματικής αξίας; Δεν ξέρω πια αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή να θυμώσω! Το που μένω είναι κάτι που είναι εμφανές και δεν χωράει αμφιβολία. Ζω στο σπίτι μου και δεν φιλοξενούμαι πουθενά. MG και μάλιστα κάμπριο δεν είχα ποτέ, ούτε εγώ, ούτε φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου! Ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, είχα πουλήσει πριν 10 –μπορεί και περισσότερα- χρόνια διότι δεν το χρειαζόμουν και δεν επιθυμούσα να το συντηρώ! Δεν έχω πουλήσει αντικείμενα συναισθηματικής ή άλλης αξίας του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν μπορώ να απολογούμε για αυτονόητα πραγματικά. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατες και εντελώς άσχετες φήμες. Για να τελειώνουμε δηλαδή μια και καλή μ' όλα αυτά».

Κλείνοντας το τηλέφωνο, την ακούω να μονολογεί: «Άκου MG κάμπριο!».