Το εξώδικο του Ματέο Παντζόπουλου σε επτά «lifestyle» έντυπα, αλλά και επώνυμα σε τέσσερις φωτογράφους, ζητώντας μέσω της νομικής οδού να μην τραβούν φωτογραφίες από την ξενοδοχειακή του μονάδα του στα Άχλα στην Άνδρο, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στον χώρο των έντυπων και των παπαράτσι.

Ο Παντζόπουλος αναφέρει στο εξώδικο πως νιώθει σαν φυλακισμένος στο ίδιο του το σπίτι και πως αναγκάζεται να κυκλοφορεί με κουκούλα, αποκρύπτοντας το πρόσωπό του, ακόμα και στην αυλή του σπιτιού. «Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί σε μένα και στους οικείους μου έντονη ψυχική και συναισθηματική φόρτιση, αίσθημα απομόνωσης και απομάκρυνσης από την πραγματικότητα, η οποία αποτελούσε επιλογή μου», λέει χαρακτηριστικά ενώ θεώρει πως ενοχλούνται οι πελάτες του και έχουν διαφυγόντα κέρδη.

Στην εκπομπή του STAR «Μελέτησέ το» φιλοξενήθηκαν οι φωτογράφοι Απόστολος Παπανικολάου και Παύλος Καραμπάτσης, από τους πιο μπεσαλήδες και αξιοπρεπείς επαγγελματίες του χώρου και απάντησαν στον σύντροφο της Ελένης Μενεγάκη. «Κάνω αυτή τη δουλειά 27 χρόνια. Αν με ρίξεις στο φιλότιμο και μου πεις «μην τραβήξεις» θα το κάνω. Έχει συμβεί εκατοντάδες φορές. Αν όμως μου το πεις με ζοριλίκι την έχεις πατήσει» είπε ο Απόστολος Παπανικολάου, ο οποίος θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του, στην Άνδρο και δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα όχλησης των παραθεριστών του κ. Παντζόπουλου, αν κάποιος είναι ακροβολισμένος στο βουνό και βγάζει φωτογραφίες σε δημόσια -όπως όλες- παραλίες.

Από την πλευρά του ο Παύλος Καραμπάτσης αναφέρει για τον Ματέο Παντζόπουλο: «Τι περιμένει δεν τα ξέρει αυτά από την αρχή; Εδώ η showbiz είναι λίγο περίεργη. Αυτά αν γίνονταν στην Αμερική, θα γελούσε ο κόσμος». Ο Καραμπάτσης δεν πρόκειται να πάει ξανά στα Άχλα, μιας και εδώ και καιρό δεν πήγαινε, αφού θεώρει πως το θέμα δεν έχει πλέον κανένα ενδιαφέρον...