Μια συνέντευξη όλο αλήθεια, ανθρωπιά και παραδοχή έδωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην Χριστίνα Αριστοτέλους σε μεγάλο κυπριακό κανάλι.

Ανάμεσα σε άλλα ο παρουσιαστής, ο οποίος σημάδεψε μια μεγάλη περίοδο της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, μίλησε και για την οικονομική του κατάρρευση. «Να τα 'χεις όλα» είπε, «να έχεις δουλέψεις πολύ, να νομίζεις πως έχεις εξασφαλίσει και το μέλλον σου και ξαφνικά δυο υπoγραφές να στα αλλάζουν όλα».

Μιλώνας για το ότι δεν ήθελε δίπλα του ανθρώπους, ακόμη και αν είναι δοκιμασμένοι φίλοι του, για το ότι δεν εμφανιζόταν πουθενά και για το ότι άλλαξε νούμερα τηλεφώνων, είπε πως δεν το έκανε, όχι γιατί είχε κατάθλιψη όπως είχε γραφτεί, αλλά γιατί δεν ήθελε το δικό του πρόβλημα να φορτώνεται σε άλλους. Παραδέχτηκε δε, πως ο γιος του και ο αδελφός του, ήταν στο πλευρό του.

Όταν, μάλιστα, ο αδελφός του, ο κεφαλαιώδης για την ελληνική μουσική, Θάνος Μικρούτσικος, βγήκε στην τηλεφωνική γραμμή, ο Ανδρέας Μικρούτσικος, συγκινήθηκε πολύ και προσπάθησε να κρύψει τα δάκρυα του. «Παλιά ντρεπόμουν να κλαίω, Ανδρέα» του είπε ο μεγάλος αδελφός του, «τώρα, όχι. Τα δάκρυα είναι συναισθήματα που πρέπει να βγαίνουν». Τόνισε πως ο Ανδρέας ακόμη και αν ξεκινούσε τώρα θα έπρεπε να κάνει τα ίδια πράγματα και να συνεχίσει γιατί «η περιπέτεια των ανθρώπων, ώσπου να πεις κύμινο φτάνει στο τέλος της».

Και ήταν μια συνέντευξη και συναντήσεις ουσίας, που δεν κάηκαν στην κοινοτυπία, την ευκολία και την πεπατημένη. Γι' αυτό και η εκπομπή αναπαράχθηκε από όλες τις ψυχαγωγικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης άλλα και από το διαδίκτυο.