Στην Πρετόρια το δικαστήριο, ανακοίνωσε ότι η δίκη του νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη και σύμβολου θέλησης Όσκαρ Πιστόριους, θα παραταθεί ως τις 16 Μαΐου, μιας και συνεχώς αποκαλύψεις που σοκάρουν, βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ανάμεσα σ' άλλα αστυνομικός διευθυντής ανάγνωσε τα μηνύματα που είχε στείλει η Στέενκαμπ στο κινητό του συντρόφου της, πριν από τον φόνο της από τον ίδιο. Το μήνυμα είχε σταλεί στο κινητό του Πιστόριους λίγες εβδομάδες αφότου το ζευγάρι καβγάδισε επειδή εκείνος την κατηγόρησε ότι φλέρταρε με έναν άλλο άνδρα.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του μηνύματος της Ρίβα, όπου έγραφε στον Πιστόριους «μερικές φορές σε φοβάμαι». Ο αστυνομικός διευθυντής, Φρανσουά Μολέρ είπε ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα που είχαν σβηστεί από το κινητό του αθλητή. Για το θέμα, ο Πιστόριους υποστήριξε ότι είχε ξεχάσει τον κωδικό του κινητού του τηλεφώνου. Συνεχίζει δε, να αρνείται ότι σκότωσε επίτηδες τη Στέενκαμπ και ισχυρίζεται ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, θεωρώντας ότι είναι ληστής.