Τη λένε Φωτεινή Αθερίδη, είναι ηθοποιός και αυτή την περίοδο συμμετέχει με επιτυχία στην παράσταση «Συρανό Ντε Μπεζεράκ» που παίζεται στο θέατρο Παλλάς, έχοντας στο πλευρό της τους καταξιωμένους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Σμαράγδα Καρύδη.

Η όμορφη ηθοποιός συστήνεται στο περιοδικό Hello σε μία συνέντευξη όλο φρεσκάδα και νεανικές απόψεις. Είναι η μοναχοκόρη του Θοδωρή Αθερίδη και της Ελένης Γκασούκα. Η ίδια μιλά για τους επώνυμους γονείς της, τις συμβουλές που της έχουν δώσει καθώς και αν το όνομα που φέρει λειτούργησε υπέρ της ή ανασταλτικά για να βρει δουλειά στον δύσκολο χώρο της υποκριτικής.

«Νομίζω ότι ερήμην μου, έχουν συμβεί και τα δύο. Προσωπικά, δεν πρόκειται ποτέ στη ζωή μου ναχρησιμοποιήσω το όνομά μου για να κερδίσω μια δουλειά, αφενός γιατί δεν είμαι έτσι ως άνθρωπος και αφετέρου επειδή δεν θα αισθανόμουν άνετα αν ξέρω ότι την κέρδισα χαριστικά» δηλώνει στο περιοδικό Hello και συνεχίζει:

«Οι γονείς μου είναι πάρα πολύ προσεχτικοί στο τι συμβουλές θα μου δώσουν. Με θεωρούν υπεύθυνη των επιλογών και των πράξεών μου».