Μια συνέντευξη που αποκαλύπτει αυτά που οι άνθρωποι ξέρουν για τον χαρακτήρα της, έδωσε η Ζέτα Μακρυπούλια στην Αφροδίτη Γραμμέλη και στο Βήμα. Συγκροτημένη, σοβαρή και όχι σοβαροφανής, με κανόνες και αρχές απαράβατες, η Ζέτα Μακρυπούλια είναι απόδειξη ότι η εξωτερική ομορφιά κάποτε συνδυάζεται με εκείνη ενός εσωτερικού κόσμου δουλεμένου και όλο ευαισθησίες και ευγένεια.

Η Αφροδίτη Γραμμέλη επικεντρώθηκε σε θέμα δημοσιότητας και έκθεσης. «Τι σας στερεί η δημοσιότητα;» ρώτησε η δημοσιογράφος τη Ζέτα, η οποία απάντησε πως: «Επειδή είμαι στον χώρο από 13 ετών έχω στερηθεί αρκετά, όπως την ανεμελιά σε μικρότερη ηλικία. Περνώντας τα χρόνια η δημοσιότητα έχει ενταχθεί πια στην καθημερινότητά μου και έχω μάθει να ζω με αυτό. Μου έχει τύχει για παράδειγμα κάποιες φορές να ακυρώσω εξόδους μου επειδή δεν έχω τη διάθεση να βρεθώ απέναντι σε κάμερες!».

Είναι άραγε η δημοσιότητα ένας δρόμος δίχως επιστροφή; «Δύο είναι οι τρόποι: να σταματήσω αυτή τη δουλειά ή να σταματήσουν να ασχολούνται με τη ζωή μου. Μόνο έτσι θα το κατάφερνα αυτό. Ξέρετε όμως κάτι; Όλοι όσοι ασχολούνται με τα "προσωπικά" μου μπορεί να ξέρουν με ποιον είμαι, δεν γνωρίζουν όμως στην ουσία την προσωπική μου ζωή» είπε για κάτι που πολύ διακεκριμένοι περιστασιακά ή μη, δεν μπορούν να διαχωρίσουν.

Η Αφροδίτη Γραμμέλη ζητάει αποσαφήνιση: «Δηλαδή» ρωτάει «θα νιώθατε ευτυχία αν μια μέρα περπατούσατε ανάμεσα στον κόσμο και δεν σας αναγνώριζαν ή θα τρομάζατε»; Η Ζέτα παραδέχτηκε πως: «Θα απαντήσω λέγοντας ότι όταν περπατώ στους δρόμους μιας ξένης χώρας νιώθω πολύ πιο ελεύθερη. Μια καλή μου φίλη βέβαια μου επεσήμανε σε ένα ταξίδι μας ότι ακόμη και μεταξύ αγνώστων είμαι πολύ συγκρατημένη. Δεν ξέρω αν είναι θέμα χαρακτήρα ή αν μου έχει γίνει δεύτερη φύση το να προσέχω να μην τραβήξω την προσοχή όταν είμαι σε δημόσιο χώρο, πάντως, μη νομίζετε, ακόμη και στην Ελλάδα καταφέρνω να περνώ απαρατήρητη». Δηλαδή, αν αρχίσει ο Τύπος να μην ασχολείται μαζί της, δεν θα ένιωθε ανασφάλεια; «Η δουλειά μου δεν είναι να ασχολείται ο Τύπος μαζί μου. Δουλειά μου είναι να παίζω, ίσως και να παρουσιάζω κάποιες φορές. Μου αρέσει να βρίσκομαι εκτός τηλεόρασης και να απομονώνομαι. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να κρατηθώ στη δημοσιότητα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου».

Στην πανέξυπνη ερώτηση – παγίδα «νιώθετε ότι ενδεχομένως είστε κι εσείς ένα κομμάτι του συστήματος που τιτλοφορείται lifestyle;», η Ζέτα απαντά έτσι ώστε να φαίνεται ότι όχι μόνο συγκρότηση ως άτομο αλλά και επικοινωνία, σε βάθος, με την κοινωνική πραγματικότητα γύρω της, έχει. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει στην Ελλάδα βιομηχανία θεάματος που μπορεί να χτίσει lifestyle πρότυπα. Όλα είναι πολύ αναλώσιμα. Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ μέρος αυτού του συστήματος. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό που αποκαλείται lifestyle και πολλές φορές αναρωτιέμαι τελικά τι είναι το lifestyle. Δεν ήμουν ποτέ καλή στις δημόσιες σχέσεις. Έκανα μόνο ότι ήταν αναγκαίο για τη δουλειά μου».

Λέει ακόμα πως την πληγώνει «η ασέβεια και οι ανακρίβειες και το γεγονός ότι αρκετές φορές δημιουργείται μια εικόνα που είναι λανθασμένη». Κι αν ξανάρχιζε λοιπόν, τι θα απέφευγε; Η Ζετα αποφεύγει τα κλισέ και λέει πως «θεωρώ ότι, αν σου δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να αρχίσεις από την αρχή, θα πρέπει να ζήσεις εντελώς διαφορετικά πράγματα. Συνεπώς δεν θα απέφευγα κάτι με την έννοια ότι το έχω μετανιώσει αλλά θα διάλεγα μια διαφορετική πορεία».

Ποια είναι τα κριτήρια της ώστε να επιλέξει μια δουλειά; «Για εμένα πολύ σημαντικοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι. Έχω απορρίψει δουλειές για αυτόν τον λόγο. Επίσης σημαντική είναι και η φύση της δουλειάς, κατά πόσο σε εξελίσσει και σε πάει παρακάτω». Και κάπου εδώ μιλάει και για την κριτική και τους κριτικούς, στους οποίους είναι τελευταία, στη μόδα να βγαίνουν και να απαντούν όσοι έχουν δεχθεί επίκριση. «Δεν πιστεύω ότι οι κριτικές γίνονται για να απαντάμε σε αυτές! Αλλά και ως στάση ζωής δεν έχω μάθει να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα».

Να λοιπόν, ένα υπόδειγμα δημόσιου λόγου, μιας γυναίκας ωραίας, ακομπλεξάριστης και δουλεμένης με τον εαυτό της και την αντίληψη του κόσμου γύρω της…