Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Είπε η Ηλιάκη πως θέλει να κάνει πρωινή εκπομπή, που και ο Μουτσινάς τάχα συζητιέται πως θα κάνει μαζί με τη Μακρυπούλια και τοποθετήθηκε και η Καινούργιου, που δουλεύει με τους δυο πρώτους, πως δεν της αρέσει που κάποιοι βγαίνουν και λένε πως θέλουν να κάνουν πρωινό. Έσπευσε η Μπαλατσινού να πει πως έχει δει πρωινά και πρωινά και όχι σαν μερικές μερικές, που 'καναν άθλια (ή κάτι τέτοιο, δε παίρνω κι όρκο), μεσημεριανά και τώρα κάνουν πρωινά, εννοώντας τη Σκορδά, που δεν ταιριάζει στο επίπεδο των πρωινών που κουτσομπολεύουν μεν, αλλά δεν είναι άθλια (ή κάτι τέτοιο), διότι δείχνουν και αποτρίχωση μπικίνι, που δεν έδειχναν τα μεσημεριανά τα άθλια (ή κάτι τέτοιο), καθώς και ζώδια και μαγειρική, που ως γνωστόν είναι ακαδημαϊκά θέματα.

Πιο παλιά, όμως η Μπαλατσινού είχε πει πως είναι η Μπεκατώρου σαν μαύρη χήρα με μια τουαλέτα που είχε φορέσει και πως δεν πρέπει οι παρουσιαστές στα σόου, να εμφανίζονται πιο λαμπεροί από τους κριτές και τους διαγωνιζόμενους μπορεί και από το κοινό. Ένα κουρελάκι να φορέσουν και έξω από την πόρτα και τι πράγματα είναι αυτά, που μάθανε όλες στις τουαλέτες και στα σινιέ. Και απάντησε ο μόδιστρος της Μπεκατώρου, αλλά και η στυλίστριά της και τοποθετήθηκε και η εκπομπή της Μελέτη (σ.σ: και εγώ, αλλοίμονο!). Και μετά βγήκε η Μπαλατσινού στης Σταματίνας και είπε πως ήταν λάθος που είχε πει πριν δυο τρεις μέρες πως είχε κάνει εκτρώσεις, τότε που είχε πει η Μενεγάκη  πως έχει κάνει αποβολές, άρα όλες έπρεπε να πουν τις εμπειρίες τους.

Και μετά πάλι ο Μουτσινάς είπε πως στο σόου που παρουσιάζει η Μπεκατώρου, παρουσιαστής μοιάζει ο Τάκης Ζαχαράτος και την άλλη μέρα τοποθετήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας (γιατί παντού υπάρχει ένας μύθος!), να πάρει θέση πως δεν τα είπε καλά ο Μουτσινάς, αλλά αυτός και μια χαρά παρουσιάστρια είναι η Μπεκατώρου και ό, τι θέλει, μιας και το φέρε η κουβέντα θα φοράει! Και μ΄ αυτή τη θεματολογία και τα μου πες – σου πα, κυλάει ο καιρός στην «ψυχαγωγία» και όλοι την λένε, σε ότι λένε οι άλλοι, που κάτι λέγανε. Και ποιος πήγε και άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα, ε; Ποιος; Και ζήτω ο Κατινισμός!

Θέματα; Συνεντεύξεις; Αποκλειστικά; Γιατί να μπαίνουμε σε κόπο! Αφού κάτι κάποιος θα πει! Θα τον σχολιάσουμε όλοι μαζί και μετά θα μας σχολιάσει εκείνος! Χωρίς επιχειρήματα, εκτίμηση μια συνολικής κατάστασης, διαχωρισμό ουσιωδών και επουσιωδών θεμάτων, φαιδρών συμπεριφορών ή που κάτι έχουν να προτείνουν! Όλα ίσωμα, το ίδιο, επί παντός επιστητού και πάντα ελαφριού ρεπορτορίου και από κήνσορες φωτογενείς ή ρήτορες ασύντακτους και ημιμαθείς! Εκπομπές, που σχολιάζουν όλους τους άλλους, συνολικά, τους ίδιους και που ξεκινούν και τελειώνουν με το «εγώ». Ένα «εγώ» μεσσιανικό θαρρείς, μουσολινικό μπορείς να πεις, αυτάρεσκο και φλύαρο. Παίρνουν συνέντευξη; «Εγώ σ' αυτή την περίπτωση έκανα αυτό». Μιλάνε, κουτσομπολεύουν κάποιον άλλον;- αλλοίμονο! «Εγώ θα το 'κανα έτσι αυτό» σπεύδουν να μας πληροφορήσουν. Και ακόμα «εγώ με το παιδί μου», «εγώ έγκυος», «εγώ πατέρας», «εγώ στην κουζίνα», «εγώ στα ερωτικά μου», «εγώ σε τρακάρισμα», «εγώ σε διακοπές», «εγώ και ο γάμος μου», «εγώ και το διαζύγιό μου», «εγώ και οι κακοί κριτικοί που κρίνουν το έργο μου και όχι όπως κάνω εγώ να κρίνω τι λένε οι άλλοι και πως το κάνουν»… εγώ… εγώ… Ρε φίλε; Καλέ φωτογενή καλλονή; Δική σου είναι η εκπομπή αλλά έχε και κανένα άλλο στόχο εκτός από την προβολή του «εγώ» σου. Σε τελευταία ανάλυση, άμα θες τόσο πολύ να μιλήσεις για 'σενα, για τον εαυτό σου, δε σου φταίει το κοινό! Πήγαινε σε ψυχολόγο που είναι και ειδικός! Και μετά «εγώ» ο καλός και απέναντι και πάντα σε κρίση και σε σύγκριση η Μαρία, η Σταματίνα, ο Λιάγκας, η Σκορδά, ο Πέτρος, η Τζένη, η Ελεονώρα, η Ελένη, ο Νίκος, ο Γρηγόρης, η Χριστίνα, οι κακοί. Γιατί εγώ θα το έλεγ καλύτερα… (και εγώ θα το έγραφα καλύτερα, αλλά με στένευε το τσόκαρο και είχα σφιχτά δεμένο το φακιόλι!)