«Εμετική», «ηλίθια» και «καθυστερημένη» αποκαλούν οι Ισπανοί, την Κολομβιανή σούπερ σταρ για το ατόπημά της να ηχογραφήσει στα καταλανικά ένα τραγούδι από το νέο της άλμπουμ.

Το τραγούδι «Boig per Tu», δηλαδή «Τρελή για σένα», που ανήκει στο καταλανικό συγκρότημα Sau, μπήκε στο νέο άλμπουμ της Σακίρα, καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα του συντρόφου της, Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο μοιράζονται μια έπαυλη στην καταλανική πρωτεύουσα, Βαρκελώνη.

«Πάντα πίστευα ότι η Σακίρα ήταν ηλίθια, αλλά αφότου την άκουσα να τραγουδάει στα καταλανικά, πείστηκα ότι είχα δίκιο», έγραψε κάποιος χρήστης του twitter και συμπλήρωσε: «Μου έρχεται να κάνω εμετό, αυτή η τύπισσα είναι βλαμμένη». Η Wall Street Journal, δίνει μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα και αναλύει πως η καλλιτέχνης στο παρελθόν έχει αποφύγει να πάρει θέση στο διαιωνιζόμενο, πολιτικό ζήτημα της Ισπανίας.

Οι Καταλανοί ενώ ζουν σε ένα εξαιρετικά πλούσιο κομμάτι της Ισπανίας, θεωρούν εαυτούς παραμελημένους, από την εποχή μάλιστα του Φράνκο και ζητούν απόσχιση από τη χώρα. Το ότι η Σακίρα αποφάσισε να τραγουδήσει στην καταλανική διάλεκτο θεωρήθηκε πολιτική πράξη. «Κάθε περιοχή έχει τις δικές της διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις, αλλά εγώ ως ξένη που είμαι δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματική» δήλωσε η Σακίρα μετά το σάλο που προκλήθηκε.

TAGS