Είναι ένας πολύ σημαντικός μουσικός και ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, που δεν δείχνει να συμμερίζεται τα μουσικά γούστα της τηλεόρασης των τελευταίων δεκαετιών που του επιβάλλει μόνο ηλεκτρονικό μπουζούκι και άφωνες, ημίγυμνες αοιδούς με κοιλιακούς.

Ο Παντελής Θαλασσινός λοιπόν, δικαιούται δια να ομιλεί, λιγάκι παραπάνω απ΄ όσους άποψη επί παντός επιστητού μουσικού ή μη. «Το “The Voice” το είδα. Δεν ξέρω. Συμμερίζομαι την αγωνία όλων αυτών των παιδιών που πηγαίνουν και δεν νομίζω ότι είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις το πρώτο σου βήμα. Κι εξάλλου δε μου αρέσει να είμαι ένας άνθρωπος που ασχολούμαι σοβαρά με τη μουσική και να πάω στο The Voice και να με κρίνει ο Ρέμος, η Βανδή, η Μελίνα ή οποιοσδήποτε άλλος», είπε ο τραγουδοποιός στην εκπομπή «Όλα Καλά».

Στη συνέχεια, ο Παντελής Θαλασσινός αναφέρθηκε και στην Eurovision: «Δεν τη θεωρώ σοβαρό θεσμό. Είναι ένας τηλεοπτικός θεσμός που εκεί μέσα πουλιούνται και αγοράζονται διαφημίσεις. Όπως ήταν και τα βραβεία «Αρίων» όπου τα σταμάτησαν γιατί δεν πηγαίναμε να πάρουμε τα βραβεία». Ο συμπαρουσιαστής και σύζυγος του Πρωινού στον ΑΝΤ1 και παρουσιαστής σόλο στο The Voice, θίχτηκε αποκαλώντας τον μουσικό κομπλεξικό, έχοντας ιδεολογικό σύμμαχο τον έξαλλο, πλέον, Θέμο Γεωργαντά που ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε πως τα νέα παιδιά αν δεν περάσουν από το συγκείμενο σόου δεν θα γίνουν φτασμένοι καλλιτέχνες!

Λες και από τα δεκάδες τέτοια σόου που κατά καιρούς έχουμε δει και από τα εκατοντάδες παιδιά που διαγωνίστηκαν σ' αυτά, αναδείχτηκαν περισσότεροι από 5 – 7 καλλιτέχνες. Τους μετράμε κιόλας άμα θέτε: Ματιάμπα, Πετρέλης, Νίνο, Καραφώτης, Ραλλία, Καλομοίρα, Αντιγόνη Ψυχράμη… όοοοολους του άλλους μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε! Άλλωστε και οι καλλιτέχνες της επιτροπής του The Voice δεν βγήκαν από τάλεντ σόου, αλλά από σκληρή δουλειά, αναμετρήσεις με τον εαυτό τους και τις αντοχές τους, υπομονή, επίμονη και πάθος για τη μουσική. Όπως και ο σύζυγος και παρουσιαστής αλλά και ο Θέμης Γεωργαντάς δεν βγήκαν από το «Τηλεστάρ: παρουσιάστε»…

Παρόλα αυτά, όταν μιλάμε για καλλιτέχνες του μεγέθους του Παντελή Θαλασσινού οι χαρακτηρισμοί εκθέτουν, αποκλειστικά, αυτούς που τους επιχειρούν…

Α.Τ.