Σε ερωτικές επιστολές της Ελίζαμπεθ Τέιλορ που είδαν τώρα το φως της δημοσιότητας, η 17χρονη τότε Ελίζαμπεθ μοιράζεται τα όνειρά της με τον αρραβωνιαστικό της, αλλά και στη συνέχεια...

...την αγωνία της να επιστρέψει το δαχτυλίδι του αρραβώνα όταν αυτός διαλύθηκε.

Οι χειρόγραφες επιστολές χρονολογούνται από το 1949 όταν η Τέιλορ ήταν αρραβωνιασμένη με τον Γουίλιαμ Πόλι τζούνιορ, ο οποίος ήταν 20άρης και γιός ενός πλούσιου αμερικανού επιχειρηματία και πρεσβευτή.

Η Τέιλορ, η οποία πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 79 ετών, ήταν ήδη διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ την εποχή εκείνη.

Η αλληλογραφία, την οποία θα δημοπρατήσει τον Μάιο ο οίκος RR Auction, αποκαλύπτει πώς έβλεπε τη ζωή και τον έρωτα η γυναίκα αυτή η οποία στη μετέπειτα ζωή της παντρεύτηκε και χώρισε οκτώ φορές.

"Έλαβα το τηλεγράφημά σου σήμερα το πρωί για να επιστρέψω το δαχτυλίδι και το βραχιόλι στη Νέα Υόρκη", γράφει η Τέιλορ στον Πόλι σε επιστολή της με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 1949 όταν έληγε η σχέση τους.

"Το φοράω τώρα το δαχτυλίδι- λάμπει τόσο ωραία στον ήλιο- υποθέτω ότι είναι η τελευταία φορά που το φοράω- για λίγο έστω- να το προσέχεις αγαπημένε μου, γιατί η καρδιά μου είναι χαραγμένη ακριβώς εκεί, στο κέντρο του".

Ο οίκος δημοπρασιών RR Auction εξασφάλισε τις επιστολές πριν από δύο χρόνια από κάποιον εκπρόσωπο του Πόλι.

Ο οίκος RR Auction έχει στην κατοχή του 66 επιστολές από την Τέιλορ και 20 από την μητέρα της, η οποία είχε πει στον Πόλι να αφήσει ήσυχη την κόρη της όταν διαλύθηκε ο αρραβώνας τους, σύμφωνα με τον Μπόμπι Λίβινγκστον, αντιπρόεδρο του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ του οίκου.

Η δημοπρασία είχε προγραμματιστεί όσο ζούσε η Τέιλορ και τα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί εκτιμάτο ότι θα πωλούνταν από 25.000 ως 30.000 δολάρια, αλλά - κατά τον Λίβινγκστον- τώρα αναμένεται να πουληθούν ακριβότερα.