Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα  

Κακώς πολύ οι ψυχαγωγικές εκπομπές στην τηλεόραση της κρίσης, εκτός από τα τέσσερα μεγάλα show που είδαμε φέτος, μας πήγαν πολύ πίσω σε φρασεολογία, θεματολογία, αισθητική, κοινωνική εκπαίδευση, αντίληψη και καλλιέργεια. «Γαβγίδια», «μπουγαδόνερα», κιτρινιές, ροζουλιές αποχρώσεις, σεξιστικά υπονοούμενα, unfair κριτικές καυστικές σε απέναντι εκπομπές καναλιών και συναδέλφους, έλλειψη ρεπορτάζ, κανένα θέμα πρωτογενές, βιασμένα γέλια και αναίτια, χαζοχαρούμενη ευθυμία, σεσημασμένα πρόσωπα, γαντζωμένα στη γυάλινη εξάρτησή τους.

Και να που εδώ και καιρό μια εκπομπή, no budget story, αλλά με ανθρώπους με όρεξη, χαρά, δημιουργικότητα, προφανώς παιδεία και αισθητική φτιάχνουν μια εκπομπή, που φέρνει χαμόγελα και θα μπορούσε να προκαλέσει μια τηλεοπτική, νεανική άνοιξη, αν έβρισκε μιμητές. Ο ΣΚΑΪ παρουσιάζει το Joy.

Με άψογη εικόνα, χαρούμενες φατσούλες που ξέρουν γιατί μιλούν, θέματα πολλά που αφορούν στην πόλη, στη μόδα, στο σινεμά, στο θέατρο, σε χρηστικές λύσεις, στους ξένους σταρ, στα στέκια, στις τάσεις. Όλα αυτά με συναίσθηση της εποχής, σεβασμό στο κοινό, επαφή με τη πραγματικότητα και φυσικά συνεντεύξεις που σκίζουν. Ίσως τις καλύτερες της ελληνικής τηλεόρασης!

Βέβαια, δεν θα αποτελέσει η συγκεκριμένη εκπομπή, μιας ομάδας δημιουργικών ανθρώπων, χωρίς αναγνωρίσιμους και ψευτοαρχηγιλόκια μεταξύ τους, κάνα φάρο για μιμητές. Η συγκεκριμένη μίμηση θέλει γνώση, φαντασία και δυναμική, χιούμορ, ανάγνωση καμία 1000αρια –τουλάχιστον- βιβλίων και περιοδικών. Θα βολευτούν σε μια λύση, πως νεανική εκπομπή είναι να βάλεις ένα τραπέζι, ροζ φόντο, μια ξανθιά, έναν εξυπνάκια και να κάνουν κουτσομπολιό. Ξανά. Μέχρι τελικής πτώσεως των τηλεθεατών. Μέχρι να αναφωνήσουν: όχι άλλο gossip κάρβουνοοοο… όχι…

TAGS