Για το προϊόν που δεν δέχτηκε να διαφημίσει, παρά την παχυλή αμοιβή που της προσφέρθηκε, αλλά και για τα αδύνατα πρότυπα γυναικών που προβάλλονται από τα Μέσα μίλησε η Ζέτα Δούκα σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Δεν θα διαφήμιζα ποτέ προϊόντα αδυνατίσματος, χάπια αδυνατίσματος και ό,τι σε κάνει να χάνεις κιλά με έναν μη φυσιολογικό τρόπο. Μου έχει προταθεί να το κάνω με ένα αρκετά μεγάλο ποσό και το αρνήθηκα. Όλα αυτά είναι τρομερά ανθυγιεινά και επειδή είμαι υπέρ της σωστής διατροφής, δεν θα το έκανα ποτέ», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στις αδύνατες γυναίκες που αποτελούν πλέον πρότυπα ομορφιάς και αναλογιών, η Ζέτα Δούκα είπε στο περιοδικό «You»: «Υπάρχει η επικρατούσα άποψη που θέλει όλο αυτό το lifestyle να οδηγεί τις νεαρές κοπέλες σε διατροφικές ακρότητες. Αυτό το μοντέλο γυναίκας που τις θέλει όλες αδύνατες είναι λάθος και έχει κάνει κακό σε πολύ κόσμο. Διαφωνώ κάθετα. Πρέπει να είσαι συμφιλιωμένος με το σώμα σου και γενικότερα με τη ζωή σου, να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης χωρίς εμμονές. Να αποφεύγεις το πολύ αλκοόλ, το κάπνισμα και να πίνεις πολύ νερό. Σε όλα χρειάζεται μέτρο».