Καυστικός, ειλικρινής, ξυγυμνώνεται και ξεγυμνώνει. Ο Γιώργος Μητσικώστας μίλησε στο περιοδικό Like για τα χρόνια της τηλεοπτικής του απουσίας, τους αντιγραφείς του αλλά και τις δουλειές που έκανε, πριν ασχοληθεί με την τηλεόραση.

Ακολουθεί αυτούσιο ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

- Ποιοι αντέγραψαν τις μιμήσεις σου;
«Όταν διώχθηκα από την τηλεόραση, ήταν πολλοί εκείνοι που είπαν "ο Μητσικώστας είναι αποκλεισμένος από το Μέσο, ας αντιγράψουμε τις ιδέες του, να τις παρουσιάσουμε ως δικές μας". Άκουγαν στο ραδιόφωνο τους τύπους που σατίριζα (τον Χριστόδουλο, τον Σφακιανάκη) και το έπαιζαν μάγκες μετά στην τηλεόραση με τις δικές μου μιμήσεις. Πατώντας στις δικές μου ιδέες όμως, έγιναν μάγκες. Εγώ τους άνοιξα τον δρόμο, εγώ πλήρωσα και τη νύφη. Μην περιμένεις να πω ονόματα».

- Δέχτηκες έντονη λογοκρισία όλα αυτά χρόνια;
«Θυμάμαι ήταν το 1997 στον ΑΝΤ1. Σατίριζα τα σήριαλ του Νίκου Φώσκολου. Τον Γιάγκο Δράκο, τη Βίρνα, τον αστυνόμο Θεοχάρη. Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνό μου και στην άλλη γραμμή ήταν η αείμνηστη Άννα Πρετεντέρη. "Ο Φώσκολος είναι το αγαπημένο παιδί του κ. Κυριακού και είναι βαθιά πληγωμένος από τις μιμήσεις σου. Μην το συνεχίσεις". Είχα ήδη γυρίσει τα επεισόδια και τα είχα μοντάρει. Τελικά, δεν έπαιξαν ποτέ. Ύστερα από τρία χρόνια, είδα τους ΑΜΑΝ να σατιρίζουν τον Γιάγκο Δράκο, τη Βίρνα, τον αστυνόμο Θεοχάρη...»

- Τι δουλειές έκανες ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, πριν ασχοληθείς με την τηλεόραση;
«Μέχρι και babysitting έχω κάνει ως φοιτητής, για να βγάλω ένα χαρτζιλίκι. Βέβαια ήταν λίγο μεγάλα τα παιδιά που πρόσεχα, πέντε ή έξι χρονών. Ήταν γιατροί οι γονείς τους και τα επέβλεπα όταν εκείνοι είχαν διάφορες υποχρεώσεις. Μετά θυμάμαι, είχα δουλέψει στον ΟΤΕ. Φορτοεκφορτωτής σε καταλόγους. Έπαιρνα δηλαδή τους καταλόγους από το εργοστάσιο και τους διένειμα. Ε, ύστερα ήρθε το ραδιόφωνο και η τηλεόραση...».