Η Βανέσα Αδαμοπούλου μίλησε στο περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly» για τη συμμετοχή της στο Your Face Sounds Familiar, αλλά και τη σχέση της με τον Ιωάννη Παπαζήση.
 
Σχετικά με την αντίδρασή της όταν δέχτηκε την πρόταση του ΑΝΤ1, η γνωστή τραγουδίστρια είπε: «Με όλους τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου έκανα μια συζήτηση. Την τελική απόφαση, βέβαια, την πήρα μόνη μου. Γενικά, είμαι από τους ανθρώπους που ό,τι και να τους πουν οι άλλοι, κάνουν πάντα του κεφαλιού τους! Ακόμα και αν όλοι μου έλεγαν “πήγαινε”, εάν δεν το ήθελα εγώ, δεν υπήρχε περίπτωση να το αποφάσιζα».
 
Τι περιμένει από τη συμμετοχή της στο show; Η ίδια παραδέχτηκε: «Ο κόσμος θεωρεί ότι αν είσαι στην τηλεόραση, αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι κάνεις πράγματα και έχεις μια καλή πορεία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην πραγματικότητα, γιατί μπορεί να δουλεύεις σε αξιόλογες δουλειές, αλλά να μη βγαίνεις στην τηλεόραση. Είναι η νοοτροπία του μέσου ανθρώπου και την καταλαβαίνω, αλλά εγώ δεν περιμένω ότι θα γίνει κάτι εξαιρετικό μέσα από το “YFSF” ούτε με ενδιαφέρει να με ξαναγνωρίσει ο περιπτεράς μου. Απλά, θα επιθυμούσα να κλείσω κάποιες καλύτερες δουλειές».

Παράλληλα, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν κάνει άμεσα σχέδια για δημιουργία οικογένειας: «Όχι, δεν το σκέφτομαι άμεσα, αλλά ούτως ή άλλως αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς να είσαι απόλυτος ούτε να το προγραμματίσεις ακριβώς. Βέβαια, δεν λέω μεγάλες κουβέντες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται», ενώ για το ενδεχόμενο ενός γάμου είπε: «Ούτε υπέρ είμαι ούτε κατά, απλά δεν είναι κάτι που ονειρεύομαι. Δεν είναι στόχος στη ζωή μου. Έχω φορέσει νυφικό σε φωτογράφηση».
 
Τέλος, η Βανέσα Αδαμοπούλου αποκάλυψε πως είναι οκτώ χρόνια ζευγάρι με τον ηθοποιό Ιωάννα Παπαζήση, παραδέχτηκε πως συγκατοικούν, ενώ για τις κατά καιρούς φήμες χωρισμού σχολίασε: «Τι να κάνουμε; Γελάμε! Στην αρχή είναι αστείο, αλλά μετά δεν ασχολείσαι καθόλου, εννοώ ότι δεν σε αγγίζει. Είναι σαν να μιλούν για τρίτους. Δεν μας κάνει εντύπωση».