Πριν καν κλείσει έναν χρόνο ζωής, ο μικρός πρίγκιπας Τζορτζ, ο τρίτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου μετά τον παππού του Κάρολο και τον πατέρα του Ουίλιαμ, διέπραξε την πρώτη διπλωματική... γκάφα του σε έναν ζωολογικό κήπο στο Σίδνεϊ. 

Ο γιος του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ έδειξε πως ακόμη δεν έχει αποκτήσει το τακτ των περισσότερων μελών της βασιλικής οικογένειας, ούτε την άνεσή τους απέναντι στα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι, όταν οι οικοδεσπότες Αυστραλοί του δώρισαν ένα λούτρινο ζωάκι που παρίστανε ένα λαγόμορφο μαρσιποφόρο, τον πηραμελή ή μπίλμπι όπως το αποκαλούν χαϊδευτικά, ο μόλις οκτώ μηνών Τζορτζ αντέδρασε όπως όλα τα μωρά της ηλικίας του: το πέταξε αμέσως κάτω. 

"Ειλικρινά, του αρέσει πραγματικά", έσπευσε να βεβαιώσει ο πατέρας του προσπαθώντας να καλύψει το "ατόπημα" του μικρού. Για τον πρίγκιπα Τζορτζ αυτή ήταν η μοναδική επίσημη δημόσια εμφάνιση που θα κάνει στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης των γονιών του στη χώρα. 

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον Ζωολογικό Κήπο Ταρόνγκα για να δει το βασιλικό μωρό ήταν τόσο μεγάλο που οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πύλες εισόδου μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη άφιξη του. 

Στον Ταρόνγκα ο μικρός πρίγκιπας είχε πάντως την ευκαιρία να γνωριστεί με ένα πραγματικό πηραμελή που προς τιμή του τον βάφτισαν Τζορτζ. Ο πρίγκιπας είναι θεωρητικά "ιδιοκτήτης" του ζώου αφού του το δώρισαν συμβολικά όταν γεννήθηκε, πέρσι τον Ιούλιο. Το μπίλμπι πάντως, που είναι είδος υπό εξαφάνιση, το φροντίζουν για λογαριασμό του οι φύλακες του Ζωολογικού Κήπου.