Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Όλοι έχουν περάσει από κριτικές επιτροπές τις τελευταίες δεκαετίες. Και όλοι οι διάσημοι και σχεδόν διάσημοι δώσανε το παρών σε κάποιο παιχνίδι χορού λάτιν, πατινάζ ή τραγουδιού και μιμήσεων. Όλοι σε ένα γαϊτανάκι κρίνουν και κρίνονται, συχνά αλλάζοντας ρόλους. Μόνο, που στην περίπτωση του «Just the 2 of Us» έχουμε να κάνουμε με παίκτες που σαν να τους τραβούσαν από το σπίτι τους και αυτοί να γραπώνονταν από τα κουφώματα, να τους εκβίαζαν, να τους υποχρέωναν να δώσουν συμμετοχή.

Η Θεοφανία Παπαθωμά σίγουρη για τον εαυτό της, λες και είναι η Βιτάλη, η Αλεξίου και η Γαλάνη μαζί, δεν αντέχει και κάνει δηλώσεις για την εμπειρία του παιχνιδιού που πολύ την αδίκησε. Ο Χάρης Βαρθακούρης, δεν αντέχει που γελάει η Ρούλα Κορομηλά και τέσσερις έβδομες μετά, στην εκπομπή του Κωστόπουλου, δεν μπορεί να χωνέψει την ασήκωτη, προσβολή του γέλιου, αλλά και το ότι του δώσανε την Τέτα, με το υπερνυχάδικο επιχειρείν της και άρα έπρεπε να είναι υπεράνω κριτικής, από τους άλλους που τους δώσανε καλύτερους τραγουδιστές.

Τέλος η Ράνια Κωστάκη επειδή χρόνια ακούει τον εαυτό της να τραγουδά και είναι όπως της είπε ο συνεργάτης και ο δάσκαλος της πολύ σωστή και μη σου πω φωνάρα και που κρυβόταν όλον αυτόν τον καιρό από το διεθνές στερέωμα! Μαζί με τον Γιαννιά δεν υπολογίζουν την επιτροπή αλλά μόνο το κοινό, την παραγωγή που τους προσέλαβε και το ΜEGA που τους αμείβει. Και θα έφευγαν κιόλας, αλλά θα μείνουν!

Όλοι αυτοί δεν είχαν παρακολουθήσει τον περασμένο κύκλο του παιχνιδιού, ή άλλα αντίστοιχα, πριν δηλώσουν συμμετοχή; Ζούσαν κάπου απομονωμένοι; Δεν θυμούνται την κα. Νέγκα να κολλάει στον τοίχο τους παίκτες; Ως επιτροπή δέχονται τον κα. Λάτσιο για παράδειγμα στο Dancing, που ως χορευτή δεν το λες και Μπαρίσνικοφ, ή την κα. Δανδουλάκη που την Σουλιώτισσα έκανε στο σινεμά και την κρυφή αγαπημένη του Παπαφλέσσα και όχι χιλιάδες μπατμάν στα μιούζικαλ σαν την Καραγιάννη, αλλά όχι τον Θεοφάνους και την Ρούλα Κορομηλά; Βέβαια για τον Θεοφάνους τόσο η Ράνια Κωστάκη, όσο και ο Γιώργος Γιαννιάς τα μάζεψαν τις επόμενες μέρες, διότι σου λένε, κάτσε και είναι συνθέτης μη τον βρει μπροστά του ο Γιαννιάς. Άρα; Ας ορμήσουμε στη Ρούλα Κορομηλά, όπως έκανε ο Βαρθακούρης και δεν έτρεξε κάστανο από την παράγωγη και το MEGA.

Για ένα παιχνιδάκι και μάλιστα κακοστημένο (που τα μεγαλεία του "The Voice" με τα σκηνικά, τα μπαλέτα και τις σούπερ σκηνοθεσίες), με στόχο να διασκεδάσει το κοινό, μετά από την σιωπή των καναλιών και την πλύση εγκεφάλου με τα παιδαριώδη τουρκικά σίριαλ, κάνουν λες και τους αποκλείσανε από την Σκάλα του Μιλάνο και τον Κοβεν Γκάρντεν! Πόσο ευγενές είναι να απορρίπτεις την κρίση ανθρώπων σαν την Κορομηλά και τον Θεοφάνους, που σου αρέσουν ή όχι, έχουν προσφέρει τραγούδι, διασκέδαση, ψυχαγωγία, χαμόγελα στο κοινό, που σέβεσαι;

Και πόσο επαγγελτικά συνεπές είναι να φέρνεις σε δύσκολη θέση τους παρουσιαστές του προγράμματος, με δηλώσεις εμπρηστικές και ακυρωτικές για τη δουλειά άλλων; Και πόσο γενναίο είναι να λες «θα έφευγα αλλά δεν φεύγω» για να κάνω τη χάρη του κοινού που σφαδάζει να με βλέπει, κατά του Θεοφάνους  και μετά υπέρ του Θεοφάνους; Δηλαδή τι βαθμολογία δίνεις στην ευγένεια, την συνέπεια, τη γενναιότητα με άριστα το 10 και βάση το 5;  Και πάλι το κοινό που του κάνεις τη χάρη να του εμφανίζεσαι; Στο σαλονάκι του, περιμένει να σπάσει κάνα χαμόγελο σε πικραμένες εποχές και ζόφο, τι φταίει να γεμίζει από την δική σου εχθρότητα, επιθετικότητα και ένταση;

Το ΜEGA και η παραγωγή η περιβόητη του σόου, δεν θα εγκαλέσει στην τάξη τους συμμετέχοντες, αλλά και η επιτροπή δεν πρέπει να προφυλαχτεί; Τι είναι σάκοι του μποξ να εξασκείται όποιος πιστεύει κάθε εβδομάδα πως δεν τον αντιμετώπισαν σαν τη Μαρινέλλα και τον Καζαντζίδη; Και φυσικά το κοινό αγαπά πάντα τους επαναστάτες, αλλά με αιτία. Εκείνους που όταν λένε «φεύγω», σαν την Ασπα Τσίνα, μια φορά και έναν καιρό, το εννοούν και την κάνουν απ' όλο το συστηματάκι, αλλιώς και μέσα και έξω και εντός και επί τα αυτά… δεν σηκώνει!  

Τέλος, όταν είσαι καλός, είσαι με όλους και όχι με όποιον έχεις ανάγκη μόνο και αν συνειδητοποιήσεις πως έκανες λάθος, παραδέχεσαι πως το έκανες. Έχοντας δε πάντα επίγνωση, πως στο κοινό δεν λείπεις, ούτε εσύ, ούτε κανένας. Εσένα σου λείπει το κοινό, γιατί πολύ απλά, αυτό έχει τη δύναμη! Και επίσης, αν όποιον «σελέμπριτι» μιας χώρας που αγωνίζεται να επιβιώσει και όχι να δοξάσει, τον χαλάνε αυτά τα σόου, τώρα τα ξέρει καλά, ας μην πάει! Ούτε να κριθεί, ούτε φυσικά να κρίνει…