Από τη Φανή Πλατσατούρα

Πασχαλινές εξορμήσεις σε κοσμικά νησιά και προτεινόμενα τουριστικά θέρετρα του εξωτερικού. Επίδειξη χλιδής και πονηρό κλείσιμο του ματιού στην κάμερα. Ανάγκη αυτοπροβολής μέσω των social media. Οι Έλληνες celebrities επιμένουν να μοστράρουν την πλούσια καθημερινότητά τους, σε πείσμα των καιρών.

Όσο και αν ο όρος «celebrities» προκαλεί αφορμή για πολλά γέλια σήμερα, εκείνοι όχι μόνο τον αποδέχονται αλλά συνεχίζουν να τοποθετούν τους φιλάρεσκους εαυτούς τους σε star systems, εικονικές showbiz, καλλιτεχνικά στερεώματα που τρίζουν και επώνυμες κλίκες. Καμιά αιδώ για τη φτώχεια του διπλανού, καμιά φωνή εναντιώμενη στο σύστημα που τους θρέφει, καμιά διάθεση να καλύψουν κραιπάλες της μιας βραδιάς και εξαλοσύνες που καταλήγουν σε παραφουσκωμένους λογαριασμούς.

Αυτάρεσκες προσωπικότητες, ναρκισσιστικές, περήφανες για το "άδειο" προϊόν που λανσάρουν έναντι πολλών μηδενικών. Οι παλμοί της κοινωνίας χτυπούν κόκκινο δεν διαπερνούν όμως, την προστατευτική γυάλα που συντηρεί την ύπαρξή τους. Μοιάζουν σχεδόν καταδικασμένοι να κολυμπούν μια ζωή μέσα σε φούξια φυσαλίδες. 

Η Κατερίνα Καινούργιου για Πάσχα στο Las Vegas, η Ελένη Μενεγάκη με τους φωτογράφους να κρύβονται στα βράχια και την ίδια να ποστάρει φωτογραφίες από τα παρεθεριστικά Άχλα, ημιεπώνυμες κυρίες στα σοκάκια της Μυκόνου να προσπαθούν να ορθοποδήσουν πάνω σε ξύλινα τακούνια επώνυμων σχεδιαστών που σίγουρα μισούν τη γυναίκα. Μια συνεχής αντανάκλαση στον φακό των παπαράτσι ενός ανικανοποίητου πάθους για τον ίδιο τους τον εαυτό. Σύγχρονοι μυθολογικοί Νάρκισσοι με μαραμένο τέλος. Και ένα ολόκληρο διαδίκτυο να κατακλύζεται από τις selfie προκλητικότητες. Ύστερα η αναπαραγωγή. Κι έπειτα, αντιθετικοί υπογραμμισμένοι τίτλοι στα ιλουστασιόν εξώφυλλα να φέρνουν ψήγματα συμπόνιας: "Ζορίζομαι οικονομικά", "Περνάω δύσκολα", "Με έπνιξαν τα χρέη", "Δεν έχω να πληρώσω..." Κακοί ηθοποιοί στο έργο της ζωής τους...

Kαι όλοι εμείς, με τις πληγές ανοιχτές από τα κοφτερά θρύψαλα των δικών μας σπασμένων γυαλών, να παρατηρούμε εκκεντρικότητες, νεοπλουτίστικες συνήθειες και περιφερόμενα λόγια δήθεν μετάνοιας, χωρίς αντίδραση. Ίσως κάπου βαθιά μέσα μας να επιζητάμε και εμείς αυτό το φθηνό ροζ που θα χρωματίσει (ξανά) τις ζωές μας...