Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρισε ο Βασίλειος Κωστέτσος στο περιοδικό Like!, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής του. Τα διάσημα μοντέλα που έφερε στην Ελλάδα, η ελληνική τηλεόραση, τα βέλη που του εξαπέλυσε και το «trash» που την χαρακτηρίζει, ο αγαπημένος του φίλος και σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης, οι εχθροί που θα ήθελαν να τον δουν νεκρό.

Ακολουθεί αυτούσιο ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

- Κεφάλαιο Μιχάλης Ασλάνης: Πίστευες ότι θα έφτανε στο σημείο να αυτοκτονήσει;

«Ήξερα ότι ο Μιχάλης θα είχε αυτό το τέλος. Την περίμενα την κίνησή του αυτή, γιατί τον έβλεπα. Μια λύπη στα μάτια του, μια απογοήτευση και μια θλίψη. Τον Μιχάλη τον ήξερα από παιδάκι, όταν με έπαιρνε η θεία μου στις επιδείξεις του. Τον ξεχώριζα. Με είχε πάντα υπό την προστασία του και μου έδινε συνέχεια συμβουλές. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ ρομαντικός, που του άρεσαν τα λουλούδια. Είχα να τον δω πάρα πολύ καιρό λόγω κάποιων υποχρεώσεων στη Νέα Υόρκη και τον είδα στο "Greek Idol", όταν το παρουσίαζε η Κορομηλά. Τρόμαξα. Δεν τον αναγνώρισα. Έπαθα σοκ από την εικόνα του. Εκείνη την ώρα είπα μέσα μου: "Ο Μιχάλης δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του". Έχω την εντύπωση ότι έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση επειδή δεν του άρεσε η εικόνα της εποχής. Δεν θα άντεχε με τίποτα να τον συλλάβουν για χρέη στο Δημόσιο. Να τον διασύρουν για δεύτερη φορά όπως πριν μερικά χρόνια που τον φώναζαν "παιδεραστή". Θυμάμαι μου έλεγε, για εκείνη τη δύσκολη εποχή, ότι πήγαιναν οι πιτσαδόροι σπίτι του και του φώναζαν: "σουσέλ, σουσέλ". Έπασχε από μανιοκατάθλιψη ο Μιχάλης. Και αυτή η αρρώστια δεν ξέρεις ποτέ, που θα σε οδηγήσει. Και οικονομικό πρόβλημα να μην είχε, πάλι θα έφευγε αν δεν περνούσε καλά σ΄ αυτή τη ζωή».

- Έχεις βιώσει και εσύ τη μανιοκατάθλιψη. Έφτασες ποτέ στο σημείο να σκεφτείς την αυτοκτονία;

«Κάποιες φορές, ναι. Η πιο έντονη ήταν με αφορμή έναν διαγωνισμό που είχε γίνει για τις στολές της Ολυμπιακής, το 1998. Είχα κάνει μια απίστευτη δουλειά με τις στολές που σχεδίασα. Γίνεται ο διαγωνισμός και έρχομαι δεύτερος για μία ψήφο. Κερδίζει μια εταιρεία που ήταν αναμεμειγμένη με το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η ήττα με συνέτριψε ψυχολογικά, με πλήγωσε απίστευτα. Πέρασε λοιπόν, πολύ έντονα από το μυαλό μου να αυτοκτονήσω. Αυτός ο κόσμος της αναξιοκρατίας δεν μ΄ αφορούσε πια. Θέλω να δηλώσω όμως, ότι δεν μου αρέσει η ιδέα της αυτοκτονίας. Θεωρώ πως δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσω πότε θα μπει το τέλος. Δεν θα γίνω αυτόδικος. Γι΄ αυτά είναι αρμόδιος μόνο ο Θεός. Από την άλλη βέβαια, με τρομάζει πολύ ο θάνατος, τα γηρατειά και η μοναξιά. Δεν θέλω να νιώσω ανήμπορος...»

- Έχεις δημιουργήσει εχθρούς, Βασίλειε;

«Κάποτε μου είχαν κάνει ένα αφιέρωμα στο περιοδικό "Γυναίκα". Είχε τίτλο: "Δεν μπορείς να θεωρείσαι επιτυχημένος αν δεν έχεις κάνει τόσους φίλους όσους και εχθρούς". Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αυτό. Αν όλοι σε λατρεύουν, κάτι δεν πάει καλά. Γενικά αποτελώ κόκκινο πανί. Ενοχλούνται που πηγαίνω καλά επαγγελματικά. Σου λένε "ως πότε θα κρατιέται δημιουργικός και νέος; Ως πότε θα ασχολούνται τα media μαζί του;" Bλέπω το μίσος στα μάτια τους. Εύχονται να τελειώσω, να κλείσω τα μάτια μου».