Την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και δήλωσε αισιόδοξος.

«Φύσει αισιόδοξος είμαι, αν και νεότερος ήμουν ακόμα περισσότερο. Λένε, άλλωστε, ότι ο απαισιόδοξος είναι ένας καλά ενημερωμένος αισιόδοξος. Λοιπόν, τι να σου πω. Δεν ξέρω αν αυτόν τον τελευταίο καιρό ζούμε ένα success story ή ένα μούφα success story, αλλά ένα είναι σίγουρο: ότι η ζωή δεν παραμένει ποτέ σταθερή. Είτε συμβαίνει κάτι πάρα πολύ καλό είτε κάτι πάρα πολύ κακό», δήλωσε στη Real και συμπλήρωσε:

«Το λάθος της δικής μας γενιάς, η οποία μέχρι πρόσφατα βίωνε το “πολύ καλό”, ήταν ότι θεώρησε πως τίποτα δεν θα άλλαζε ποτέ. Γι' αυτή την αβλεψία, ωστόσο, δεν μπορώ να κατηγορήσω τους πολίτες (δεν αναφέρομαι, φυσικά, στους κυβερνήτες του “καραβιού”). Ήταν ανθρώπινο να το κάνουμε αυτό το λάθος. Οι γονείς και οι παππούδες μας, πάντως, δύσκολα θα το έκαναν, είχαν ζήσει τρομερές δυσκολίες αυτοί και ήταν πιο καχύποπτοι. Ε, τώρα ήρθε η σειρά μας να δυσκολευτούμε. Παρ' όλα αυτά, ναι, τώρα τελευταία σαν να αλλάζει κάτι ξανά. Φαίνεται στο πώς ο κόσμος αρχίζει και πάλι να κυκλοφορεί στην Αθήνα, να έρχεται στο θέατρο. Στις τηλεοπτικές διαφημίσεις που σιγά-σιγά αυξάνονται. Η στροφή που συμβαίνει σε μια κοινωνική ομάδα, όπως είναι μια χώρα, είναι θέμα πίστης. Η απώλειά της μεταδίδεται από τον έναν στον άλλον σαν ιός. Το ίδιο συμβαίνει και όταν η πίστη επανέρχεται. Ανοίγει ο ένας λιγάκι το παράθυρό του, τον βλέπει ο απέναντι, ανοίγει κι αυτός την πόρτα του. Είναι μεταδοτικό».

Γλαφυρός...