Για την τηλεοπτική της επιστροφή ως παρουσιάστρια στο Makedonia TV, αλλά και τα δημοσιεύματα που αφορούν τον γάμο της με τον Θοδωρή Ζαγοράκη μίλησε η Ιωάννα Λίλη σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΕΓΩ».

«Απείχα επτά χρόνια. Τον περασμένο Οκτώβριο είχα δώσει μια συνέντευξη στη Χριστίνα Λαμπίρη και μετά μου έγινε η πρόταση από τους ανθρώπους του Makedonia TV» αποκάλυψε και συνέχισε: «Βασικά δεν το επεδίωξα. Όπως σας είπα, μου προέκυψε. Η συγκεκριμένη πρόταση αποτέλεσε για μένα μια μεγάλη πρόκληση. Θεώρησα ότι μπορώ να υποστηρίξω το συγκεκριμένο concept, το συζήτησα με την οικογένειά μου και συμφώνησα με τους υπευθύνους».
 
Αναφέρθηκε μάλιστα και στις κατά καιρούς φήμες που τη θέλουν να παίρνει διαζύγιο από τον σύζυγό της, Θοδωρή Ζαγοράκη, λέγοντας: «Την ημέρα που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ήμασταν έξω οικογενειακώς και τρώγαμε. Τόσο το δικό μου τηλέφωνο, όσο και του Θοδωρή χτυπούσαν ασταμάτητα. Οι φίλοι μας ήθελαν να δουν αν είμαστε καλά. Σε πρώτη φάση το αγνοήσαμε. Όταν, όμως, διαπιστώσαμε ότι το πράγμα συνεχίζεται αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τη νομική οδό. Όλο αυτό έχει αντίκτυπο στα παιδιά. Η Μαρία καταλαβαίνει τα πάντα. Διαβάζει ό,τι πέσει στα χέρια της και οποιοσδήποτε μπορεί να της πει κάτι στο σχολείο. Ευτυχώς δεν έφτιαξε κάτι στα αυτιά της. Το προλάβαμε».