Σπουδαία φωνή και ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες των διάσημων αυτή της χώρας ο Στέλιος Διονυσίου μίλησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για την συμμέτοχή του στο «Just the two of us».

«Είναι σίγουρα ένα comeback» είπε το γελαστό παιδί του πενταγράμμου, «κι ας μη γελιόμαστε, το παιχνίδι μάς βάζει στην επικαιρότητα όλη την εβδομάδα. Η τηλεόραση ήταν πολύ μακριά από την ιδιοσυγκρασία μου, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Ίσως να βρίσκομαι σε μια φάση της ζωής μου όπου θέλω να περάσω καλά γιατί για κάποιο διάστημα δεν ήμουν καλά».

Από το Πρώτο Θέμα τον ρωτούν αν τελικά σου έκανε κακό η αποχή από τα media και απ' όλο το παιχνίδι του lifestyle. «Οπωσδήποτε μου έκανε κακό» παραδέχεται ο Διονυσίου, «καλώς ή κακώς, αν δεν δίνεις συνεντεύξεις και δεν βγαίνεις στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα, ο κόσμος σε ξεχνά. Έχω να κάνω αρκετά χρόνια δισκογραφία και γενικώς απείχα». Για ποιον λόγο; «Γιατί πικράθηκα πολύ» απαντά ο τραγουδιστής, «με κάποιους ανθρώπους όταν κοντά στο 2004 με έβαλαν σ' ένα συρτάρι. Απογοητεύτηκα πολύ και πήρα την απόφαση να βγάζω τα προς το ζην για την οικογένειά μου, απέχοντας από την επιθυμία να κάνω δίσκο. Αυτοί οι άνθρωποι μου έκοψαν τα φτερά με μεγάλα λόγια. Έκανα ό,τι μου έλεγαν γιατί θεωρούσα πως, αφού το λένε αυτοί, θα έχουν δίκιο. Μου έλεγαν ότι δεν είναι η ώρα μου κι ας είχα επιτυχία, ότι θα κάναμε δουλειά όταν έπρεπε, κι εγώ τους πίστευα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Την πάτησα. Αλλά τώρα πια ο Στέλιος άλλαξε και κοιτάζει μπροστά».

Θεωρεί ακόμη πως έκανε λάθη και τα κατονομάζει παραδεχόμενος: «Το ότι δεν άκουσα τους ανθρώπους που ήθελαν το καλό μου, όπως τον αδελφό μου Άγγελο. Μετά τη μεγάλη επιτυχία με τον Μάριο Τόκα, το 1998, θα έπρεπε να κάνω πάλι μαζί του δουλειά αλλά δεν τον άκουσα. Για κάποιους λόγους η εταιρεία μου, τότε, έλεγε ότι έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό. Στα 23 μου χρόνια, το μυαλό μου ήταν στον Παναθηναϊκό, στα φιλαράκια μου και στις γκόμενες. Η επιτυχία ήρθε σε μικρή ηλικία και δεν είχα το μυαλό και την εμπειρία να τη διαχειριστώ σωστά. Τη θεώρησα αναμενόμενη γιατί για μενα το τραγούδι είναι η ψυχή μου. Εκεί έγινε το λάθος. Επίσης, δεν άκουσα έναν μεγάλο επιχειρηματία που ήθελε να ασχοληθεί μαζί μου. Όλα αυτά τα χρόνια είμαι μόνος μου. Στην αρχή της καριέρας μου, που είχα μεγάλη επιτυχία, έκανα λάθος επιλογές. Μετά το πουλάκι πέταξε; Μπορεί. Αυτά τα χρόνια που ήμουν χαμένος δισκογραφικά έκανα εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία».

Πάντως όπως και να 'χει ο Στέλιος Διονυσίου λείπει από το κοινό που τον πιστεύει, τον ακολουθεί και περιμένει πολλά, παρά πολλά απ' αυτόν…