Ο Γιώργος Μαζωνάκης, μίλησε στο περιοδικό Peolple χωρίς φόβο και πάθος για όλες του τις αλήθειες, ακόμη και τις πλέον οδυνηρές. 

«Πάλεψα με τους εφιάλτες μου, με καλές και κακές σκέψεις... Αυτή ήταν η περίοδος των εξαρτήσεων», εξομολογείται ενώ παραδέχεται πως τα χρόνια που έμεινε εκτός τραγουδιού φοβήθηκε για εκείνον. «Ένιωσα κάπως εγκαταλελειμμένος... Φοβήθηκα για μένα». Ήταν λίγο πριν κυκλοφορήσει ο πρώτος του δίσκος με τον Φοίβο, το 2002, όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής σταμάτησε κάθε εμφάνιση και θέλησε να παρει αποστάσεις απ' όλα όσα τρεχανε γύρω του γρήγορα.

«Έμεινα εκτός για περίπου δύο χρόνια. Τα πράγματα ήταν περίεργα τόσο μέσα μου, όσο και στα επαγγελματικά μου. Δεν έφταιγε το ρεπερτόριό μου, ούτε είχα πάθει κρίση αποδοχής από το κοινό. Είχα θέματα με το μέσα μου, τα οποία έγιναν έντονα και με φρέναραν. Αυτή ήταν και η δυσκολότερη περίοδος των εξαρτήσεων. Εκείνη την περίοδο, όλοι οι φίλοι και συνεργάτες πήγαν λίγο παραπέρα, ένιωσα κάπως εγκαταλελειμμένος και προσευχήθηκα να ξαναέχω αυτό που είχα… Φοβήθηκα για μένα, για το αν καταφέρω να ισορροπήσω τα θέματα της προσωπικής μου ζωής, παραμένοντας σε αυτή τη δουλειά. Εξάλλου, δεν είχα πλήρη εξάρτηση από τις ουσίες», προσθέτει ο Γιώργος, συμπληρώνοντας πως αυτός ο κύκλος έκλεισε όταν το πήρε ο ίδιος απόφαση και έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Ο Μαζωνάκης μίλησε και για γάμο, οικογένεια, παιδιά. «Θα αισθανόμουν πίεση» είπε, «μονάχα αν είχα εγώ την φοβερή ανάγκη να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια. Μέχρι στιγμής, δεν προέκυψε! Με απασχολεί το θέμα των παιδιών, αλλά δεν νιώθω έτοιμος για κάτι τέτοιο και, φυσικά, δεν νιώθω καμία ενοχή γι' αυτό… Παιδί εκτός γάμου, αν ένιωθα την ανάγκη να γίνω μπαμπάς, φυσικά και θα έκανα. Αλλά όταν μιλάμε για ένα παιδί, καλό θα ήταν να απαλλαγούμε από το lifestylίστικο τρόπο που συνήθως το αντιμετωπίζουμε και να δούμε αν οι συνθήκες διασφαλίζουν έναν υγιή τρόπο ανάπτυξης για το ίδιο το παιδί. Αυτό είναι το ζητούμενο και όχι να βγει στις τηλεοράσεις μια κυρία λέγοντας πως είναι παρένθετη μητέρα».

Όμως παραδέχεται πως θα έκανε παιδί με παρένθετη μητέρα μόνο αν οι δύο τους «έδεναν» αρμονικά και όχι επειδή θα ήθελε ο ίδιος να γίνει πάση θυσία πατέρας. «Πάντως, δεν την καταλαβαίνω αυτή τη συζήτηση» ερωτάει συνεχίζοντας με ένα κοινωνικό σχόλιο, «γιατί πρέπει σώνει και ντε να αποκτήσουμε όλοι παιδιά; Είναι λίγο δικτατορική αυτή η άποψη και δεν συμφωνώ».

Τέλος, ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν απέφυγε να μιλήσει και για την περιπέτεια του πατέρα του, ο οποίος, συνελήφθη λόγω χρεών στο Δημόσιο: «έχω στενούς δεσμούς με την οικογένειά μου και μου στοίχησε πολύ η περιπέτεια του πατέρα μου. Υπήρξε ένα ένταλμα σύλληψης για χρέη, για τα οποία υπήρχε διακανονισμός. Δεν αντεπεξήλθε σε μία δόση κι έτσι ακολούθησε η σύλληψή του. Ο πατέρας μου έχει μία εταιρεία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, η οποία περνούσε κρίση πριν από την γενικευμένη κρίση και τώρα επιδεινώθηκε. Κράτησε την εταιρεία του ζωντανή, προσπαθώντας να είναι εντάξει με τις πληρωμές των εργαζομένων του, να μην οφείλει σε αυτούς. Αυτό, όμως, του δημιούργησε πρόβλημα με τις οφειλές του προς το κράτος. Φυσικά και κινητοποιήθηκα για να τον βοηθήσω».