Η συνεπής, σημαντική καλλιτέχνης και σπουδαία φωνή, η Ηρώ είπε σε πρόσφατη συνέντευξή τη για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το όνομα του γιου της.

«Όταν πήγα να βγάλω διαβατήριο στον γιο μου βρέθηκα μπροστά σε καταστάσεις τραγελαφικές. Λες και ζούσαμε 50 χρόνια πίσω. Ο Γιώργος ήταν πολύ μωρό ακόμα και τους είπα ότι θα δηλωθεί με το δικό μου επώνυμο και δεν το δεχόταν το σύστημα! Δεν δεχόταν το κομπιούτερ κενό στο όνομα πατρός - γιατί ο Γιώργος δεν έχει όνομα πατρός. Τον πέταξε έξω το σύστημα» είπε χαρακτηριστικά η Ηρώ! 

Γι' αυτό το θέμα ρωτήθηκε η τραγουδίστρια και έδειξε να ενοχλείται: «Δεν είναι κάτι που προτίθεμαι να το συζητήσω αυτή τη στιγμή μαζί σας. Το μόνο που έχω να σας πω, είναι ότι αυτά είναι προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα, πάρα πολλοί από εμάς στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι κοινωνίες προχωράνε και ότι οι γονείς σήμερα που έχουν παιδιά, οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι μια πραγματικότητα την οποία ή πρέπει να αποδεχθούμε ή εν πάση περιπτώσει ας πάρει ο καθένας τον δρόμο του».

Εδώ που τα λέμε, είναι άλλο να αναπτύσσεις μια σοβαρότατη άποψη για την κοινωνία και τις δικές σου επιλογές που αφορούν στην οικογένειά σου και να ορίζεις κοινωνικά προβλήματα και άλλο στα όρθια, για λίγο χρόνο να καλείσαι να σταθείς στον εντυπωσιασμό που πιθανόν προκάλεσαν τα λόγια σου. Ασυζητητί είμαστε με την Ηρώ, τόσο για την κοινωνική της ευαισθησία, όσο και για την ειλικρίνεια να βάλει τα πράγματα -και τα πρόσωπα- στη θέση τους…

TAGS