current views are: 2

3 Μαΐου 2014
Δημοσίευση05:00

Μετανάστης στη Γερμανία ο Τσάκας, ο νικητής του θρυλικού Big Brother!

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης ή αλλιώς Τσάκας όπως έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του και τη νίκη του στο πρώτο Big Brother, που είχε ξεσηκώσει θύελλες διαμαρτυριών, ακραία λατρεία και υπήρξε ένα φαινόμενο στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι πλέον οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία.

 

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης ή αλλιώς Τσάκας όπως έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του και τη νίκη του στο πρώτο Big Brother, που είχε ξεσηκώσει θύελλες διαμαρτυριών, ακραία λατρεία και υπήρξε ένα φαινόμενο στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι πλέον οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία.

 

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης ή αλλιώς Τσάκας όπως έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του και τη νίκη του στο πρώτο Big Brother, που είχε ξεσηκώσει θύελλες διαμαρτυριών, ακραία λατρεία και υπήρξε ένα φαινόμενο στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι πλέον οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία.

 Γεωπόνος στο μικρό χωριό του πάλεψε για να επιβιώσει και τελικά δεν τα κατάφερε. «Δεν έφυγα. Με έδιωξε η χώρα μου. Δεν υπήρχε δουλειά πουθενά και έπρεπε να επιβιώσω» λέει στο «ΤV ΒΟΧ» και συνεχίζει τονίζοντας πως «οι γονείς μου ήταν μετανάστες στη Γερμανία, το 1970. Εκεί γεννήθηκα και, όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, νόμιζα ότι ρίξαμε μαύρη πέτρα πίσω μας. Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη και σήμερα σας μιλάω από τη γερμανική Μπαντ Βίλμπελ. Εδώ μένω, πλέον με την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου Χριστίνα και τον πέντε μηνών γιο μας Παναγιώτη. …

… Εργάζομαι σε μία αεροπορική εταιρία μεταφορών, από τις έξι το πρωί έως αργά το απόγευμα. Η ζωή μου είναι ίδια με ενός ρομπότ. Δεν έχω όμως, παράπονο. Περνάω καλά, είμαι ευτυχισμένος με την οικογένεια μου, έχω δουλειά. Ο γιος μου γεννήθηκε εδώ. Τι να ζητήσω άλλο από τη ζωή μου όταν ο μικρός ξυπνάει νωρίς το πρωί και αρχίζει να λέει λογάκια και να παίζει, να χαμογελάει, να γκρινιάζει, να τρώει, να θέλει αγκαλιές. Και η Χριστίνα μου πάντα με έναν καλό λόγο, ένα τρυφερό χάδι προτού φύγω για τη δουλειά. Τον μικρό θα τον βαφτίσουμε Παναγιώτη. Αν ήταν κορίτσι, θα του έδινα το όνομα της μάνας μου: Μαρία. Του δώσαμε το όνομα της Παναγίας της Σουμελάς των Ποντίων. Η βάφτισή του θα γίνει το καλοκαίρι στο χωριό. Και ο γάμος μου με τη Χριστίνα θα γίνει στην Ελλάδα».

Μιλώντας για τα προσωπικά του λέει πως «με τη γυναίκα μου γνωριστήκαμε στην Ελλάδα. Γέννημα θρέμμα Γερμανίδα, αλλά Ελληνίδα. Είχε έρθει στην Έδεσσα για σπουδές. Εκεί γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε πολύ και θελήσαμε να κάνουμε οικογένεια. Αποφασίσαμε από κοινού να έρθω στη Γερμανία για δουλειά. Ο πατριός της, που είναι Γερμανοαμερικανός, με βοήθησε πάρα πολύ. Είναι σαν τον… Άγιο Βασίλη για μένα. Με στήριξε σαν πατέρας μου». Ο Τσάκας πήγε σε γερμανικό σχολείο για τέσσερις μήνες ώστε να μάθει τα βασικά της γλώσσας και να μπορεί να συνεννοείται.

«Με τους συναδέλφους στη δουλειά μιλάμε στα αγγλικά, γλώσσα που γνωρίζω πολύ καλά. Αν και δεύτερη γλώσσα στη Γερμανία είναι τα τουρκικά». Όσο για το Big Brother και τις εποχές της μεγάλης δόξας του θυμάται: «μου άφησε καλά σημάδια. Και στον κόσμο που έρχεται να μου μιλήσει στον ενικό, αποκαλώντας με Τσάκα. Και μου αρέσει αυτή η οικειότητα. Με τον Πρόδρομο έχουμε χαθεί. Δεν ξέρω τι κάνει, που βρίσκεται. Έμαθα ότι παντρεύτηκε και χάρηκα πολύ». Εκείνο που τον εξοργίζει είναι κάποια δημοσιεύματα. «Γράφουν απίστευτες ανακρίβειες για μένα και τη ζωή μου. Γι’ αυτό δέχτηκα να μιλήσω τώρα και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους» δηλώνει. Πότε σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα; «Μόλις ορθοποδήσω, θα πάρω την οικογένεια μου και θα επιστρέψουμε στο χωριό. Ετοιμάζω κάτι μεγάλο, που έχει σχέση με τη γεωπονική. Σιγά, σιγά… θα δούμε».