Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου ασχολήθηκε πρώτη φορά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες καθώς σπούδασε κλασσικό μπαλέτο, παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική.

Στον τομέα του χορού κατάφερε να αποκτήσει το πτυχίο της καθηγήτριας (Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, R.A.D) και να συνεχίσει την εκμάθηση σε άλλους χορούς όπως τζαζ, μοντέρνο χορό, λατιν, χιπ χοπ, κλπ. Συμμετείχε δε σε όλες τις παραστάσεις της σχολής της, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η καλλιτεχνική φύση της φαινόταν από μικρή ηλικία. Σπούδασε Διεθνές Εμπόριο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και μιλάει δύο γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά.

Η πρώτη επαφή με το τραγούδι ήταν στην Καστοριά όταν ξεκίνησε να τραγουδάει προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς της στα έξοδα των σπουδών της.. Έπειτα απομια αξιόλογη πορεία σε επαρχιακές πόλεις και μ'ένα πολύ καλό ρεπερτόριο από ελληνικό και ξένο μοντέρνο τραγούδι εως και λαικο κατεβαίνει γεμάτη αυτοπεποίθηση στην πρωτεύουσα για να ξεκινήσει την καριέρα της δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Νίκο Βέρτη, Πάνο Κιάμο, Σταμάτη Γονίδη, Νίκο Οικονομόπουλο, Πάολα, Χρήστο Μενιδιάτη... και πολλούς άλλους.

Από το 2007 έως το 2010 συμμετείχε στο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημαMystique και ήταν η «πρώτη» φωνή στο mega-hit «Μην κάνεις πως δεν θυμάσαι», σε συνεργασία με τους NEΒMA, το οποίο παρέμεινε στα ελληνικά charts για πάνω απο ενάμισι χρόνο και ακούγεται ακόμα στα ραδιόφωνα.

 Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος στις αρχές του 2010 συνεχίζει την προσωπική της καριέρα πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε μεγάλα clubsτης Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας καθώς και σε μουσικά σχήματα με σημαντικούς συνεργάτες (Πάολα, Νίκο Μακρόπουλο, Αντύπα κ.α). Παράλληλα, ηχογράφησε το τραγούδι “CalendarGirl”σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης κομμωτή και tv-personaΤρύφωνα Σαμαρά, το οποίο βρέθηκε στα ελληνικά top και παρουσιάστηκε στις τηλεοπτικές εκπομπές“NextTopModel” (ANT-1) και “MEGAStar” (MEGA).

Τα τελευταία δυο χρόνια γνώρισε επιτυχία με δύο δυνατές συνεργασίες, με τους rappersTheRook και OMINUS και τα τραγούδια «Πες μου ποιός» και «Καυτό καλοκαίρι» αντίστοιχα, οι οποίες βρέθηκαν στα top-5 πολλών ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Το video-clip του «Πες μου ποιός» παίζεται ήδη μαζί με τις υπόλοιπες ελληνικές επιτυχίες σε τηλεοπτικούς μουσικούς σταθμούς όπως το MAD-TV, καθώς και το video-clip του κοματιού «Καυτό καλοκαίρι», το οποίο μέσα σε λιγότερο απο 2 μήνες έχει δεχτεί πάνω απο 1.200.000 views σε διάφορα κανάλια τουyoutube.

Το καλοκαίρι του 2013 ήταν στο σχήμα της Πάολα, με το οποίο πραγματοποιήθηκε περιοδεία με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Γερμανία με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Απο τον Οκτώβρη του 2013 μέχρι 12 Απριλίου του 2014 βρισκόταν στο Teatro και στη συνέχεια στην Πύλη Αξιού στη Θεσσαλονίκη, σε ένα πολύ «δυνατό» σχήμα με την Πάολα, τον Παντελίδη, την Τάμτα και τον Stan.

Τον Μάρτιο 2014 κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι και video clip με τίτλο «τι είπες τώρα», μια ελαφρολαϊκή μπαλάντα σε μουσική του Νίκου Γεωργόπουλου και στίχους της Παναγιώτα Γεωργοπούλου.

Ακούστε παραπάνω το νέο της τραγούδι "Tι είπες τώρα"....