Η Ελεονώρα Μελέτη ήταν η καλεσμένη στο «Πρωινό mou», το πρωί της Παρασκευής, ενώ έφτασε στο πλατό της δίκης της εκπομπής, λίγο μετά την έναρξή της. Η Ελεονώρα μίλησε χωρίς φόβο και πάθος στον Πέτρο Κωστόπουλο και στη Τζένη λέγοντας ανάμεσα σ' άλλα:

«Δεν είμαι από τις γυναίκες που είναι καλά όταν έχουν γκόμενο ή εξαρτώνται από τη σχέση με έναν άντρα για να είναι οι ίδιες καλά. Τους λατρεύω, όμως, τους άντρες, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς άντρες» ενώ πιο μετά παραδέχτηκε πως «όταν είμαι ερωτευμένη πετάω, μπορώ να πετύχω τα πάντα! Σου δίνει φοβερή ενέργεια ο έρωτας…». Ειλικρινά και πάλι στο θέμα των σχέσεων της είπε πως «με έχει κουράσει πολύ αυτό το παραμύθι. Λένε ότι εγώ ευνουχίζω τους άντρες. Αυτό είναι μέγας μύθος, ένας άντρας δεν μπορεί να ευνουχιστεί. Ή θα έρθει ευνουχισμένος από τη μαμά του ή δεν θα είναι καλά δουλεμένος μέσα του». Όσο για προσωπική της ζωή τώρα; «Είμαι μόνη μου. Δεν είμαι καθόλου έτοιμη για κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι αν θέλεις κάτι δημιουργείς τις συνθήκες για να το έχεις».

Για τα νέα επαγγελματικά της σχέδια και το τηλεοπτικό της μέλλον παραδέχτηκε πως «στα επαγγελματικά μου θέλω αλλαγές, πολύ καιρό τώρα. Δεν είναι μυστικό, το έχω μοιραστεί και με το κανάλι μου και γι' αυτό το λέω και δημόσια… Έχω κάτι στο μυαλό μου, το δουλεύω, θα το προτείνω σύντομα στο κανάλι μου και αν αρέσει έχει καλώς, αλλιώς θα δούμε. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάνω τώρα και δεν θα είμαι εγώ το κεντρικό πρόσωπο της εκπομπής».

Όσο για την αφετηρία της ως παρουσιάστρια στην ψυχαγωγία τόνισε πως: «δεν έχω μετανιώσει γιατί όταν είσαι «ψάρι» δεν έχεις άλλη επιλογή. Από τη στιγμή που δεν είχα καμία σχέση με την ψυχαγωγία, έπρεπε να εμπιστευτώ κάποιον. Δεν είναι ότι θα πάω και σαν πρόβατο... Ίσως στην αρχή να το έκανα και ρίχνω κάποιες ευθύνες στον εαυτό μου αλλά δεν είχα άλλη επιλογή». Εντύπωση έκανε ακόμη η θέση της πως «δεν με νοιάζει να είμαι το πρώτο όνομα. Όλα κρίνονται στον αέρα και μέσα στο πλατό κι εκεί φαίνεται ποιος είναι πρώτο ή δεύτερο βιολί. Και να σου πω και κάτι; Εγώ πιστεύω πιο πολύ στα δεύτερα βιολιά, γιατί αυτά στηρίζουν το πρώτο. Αυτοί είναι οι δύσκολοι ρόλοι. Η ελληνική τηλεόραση έχει καλά δεύτερα βιολιά, πρώτα δεν έχει. Έχει γκομενίτσες ωραίες, αυτάρεσκες αλλά δεν έχει προσωπικότητες στους πρώτους ρόλους».

Και ο γάμος; «Έχω θέμα με τη δέσμευση... Είμαι πολύ ευαίσθητη, με πληγώνει η απόρριψη, φοβάμαι να δεθώ μήπως δεν ανταποκριθεί ή εγκαταλειφθώ. Έχω τις ανασφάλειες που έχει ο καθένας, ο οποίος το συνειδητοποιεί και δεν θέλει να συμβιβαστεί. Θα μπορούσα να συμβιβαστώ άπειρες φορές με τους καλύτερους, αλλά δεν μπορώ… Δεν με νοιάζει να παντρευτώ, με νοιάζει να βρω τον άνθρωπό μου. Να έχουμε ένα κοινό αυτονόητο, ένα κοινό συναίσθημα».

Και η μητρότητα πριν τον γάμο; «Τυχαία δεν θα γκαστρωθώ εγώ. Μιλάμε για παιδί τώρα, όχι για ένα σεξ που μας τη βάρεσε και το κάναμε. Το παιδί δεν τυχαίνει, το παιδί μόνο πετυχαίνει! Αν δε θέλεις, ενήλικας άνθρωπος, μπορείς να μη μείνεις. Εγώ δε θέλω, αν ήθελα θα το είχα. Δεν έχω τις συνθήκες και δεν έχω λύσει σπουδαία θέματα που έχω στην ψυχή μου. Αν φέρω ένα παιδί στον κόσμο, σίγουρα θα το δυσκολέψω και αν φέρω ένα παιδί στον κόσμο, σημαίνει ότι τα έχω βρει πρώτα με τον εαυτό μου».