Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του χωρισμού του με την ηθοποιό Θεοφανία Παπαθωμά. Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε στο περιοδικό People για το διαζύγιό του αλλά και τα τωρινά συναισθήματά του.

"Για κανένα ζευγάρι δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το ότι αποφασίζει να χωρίσει τους δρόμους του. Συμβαίνει. Για την ανυπαρξία των ψιθύρων θα συμφωνήσω. Η σχέση μας, όμως, με τη Θεοφανία ποτέ δεν έγινε κρέας στον πάγκο του χασάπη". Και συνέχισε, εξηγώντας: "Δεν διαφημίσαμε ούτε το κεφάλαιο του έρωτά μας, ούτε του γάμου μας, ούτε και του τέλους. Αν και, όταν υπάρχει ένα παιδί, δεν υπάρχει τελευταίο κεφάλαιο σε μια σχέση. Οτιδήποτε είχαμε με τη Θεοφανία ήταν κάτι που αφορούσε αποκλειστικά εμάς και έτσι πάντα το αντιμετωπίζαμε, με σεβασμό στους εαυτούς μας".

Τον βρήκε σύμφωνο που η πρώην σύζυγός του ανακοίνωσε μέσω facebook το διαζύγιό τους; "Όταν κυκλοφορούν ανακρίβειες, δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό απ' το να πεις "έγινε αυτό, έγινε τότε και δεν έγινε το άλλο". Και όλα καλά. Γιατί είχαν αρχίσει να λέγονται διάφορα για αγωγές και δικαστήρια".

Όσο για το τι ισχύει από όσα ακούστηκαν, είπε: "Τίποτα. Τα βρήκαμε μεταξύ μας πολιτισμένα. Περισσότερο από ιδανικά θα έλεγα. Η Θεοφανία, ως νομικός, ήταν η πληρεξούσια δικηγόρος μου για να βγει το διαζύγιο. Αυτό αποδεικνύει πως έγινε όσο πιο ειρηνικά γινόταν".

Τέλος, μίλησε για το πόσο επώδυνος ήταν ο χωρισμός για εκείνον: "Στα 48 μου χρόνια, έχω τη βεβαιότητα ότι οι κοινωνίες και ο πολιτισμός προχωράνε μέσα από τις αναθεωρήσεις. Δηλαδή, ξαναβλέπω τα πράγματα. Είναι σωστά; Τι να βελτιώσω; Πού μπορώ να αλλάξω; Τι χρειάζεται να αφήσω πίσω μου; Ο χωρισμός πονάει μόνο τους ανώριμους. Αν έχεις βιώσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, τη διαδικασία του χωρισμού, φεύγεις πιο "πλούσιος" απ' οτιδήποτε σου συμβαίνει. Δεν υπάρχει λόγος να πονάς. Ο μόνος, ίσως, πόνος είναι της γέννας του επόμενου. Γιατί αυτός είναι και ο λόγος που τελειώνουν τα πράγματα, για να έρθει κάτι καινούριο".

Πολιτισμένες καταστάσεις...