Ο Δημήτρης Αρβανίτης έγινε γνωστός στους τηλεθεατές μέσα από τη συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του Just the 2 of Us, χάρη κυρίως στις εκκεντρικές εμφανίσεις του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΓΩ weekly και τον Ανδρέα Δερμιτζάκη, ο ίδιος μίλησε για τη δουλειά του, αλλά για το πόσο πολιτικοποιημένος είναι. «Το μικρόβιο αυτό μπήκε κατά λάθος και ευτυχώς δεν υπήρξε αντίδοτο γι΄αυτό. Επί δικτατορίας ασχολούμουν με τη φωτογραφία και είχα στείλει στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία ένα σλάιτ με το οποίο κέρδισα ένα βραβείο που ούτε ήξερα τι ήταν. Μου το έφεραν και το πέταξα σε ένα συρτάρι. Χρόνια μετά ανακάλυψα πως είχα πάρει το πρώτο βραβείο στη Biennale!», ενώ παραδέχτηκε:

«Δεν σπούδασα ποτέ σκηνοθεσία. Απλά κάποια στιγμή παρακολούθησα για έξι μήνες περίπου κάποια σεμινάρια στην Αμερική, όπου και έμαθα να κάνω σκηνοθεσία για την τηλεόραση». Το αυτοδίδακτο φαινόμενο τηλεσκηνοθεσίας πιστεύει δε πως «όταν κάνεις πράγματα τα οποία δεν πιστεύεις και είναι εμπορικά, τότε είναι δύο φορές επιτυχημένα. Κάποια άλλα τα οποία δεν έφεραν επιτυχία αλλά τα είχα στηρίξει δεν με πείραξαν καθόλου, γιατί μου άρεσαν. Αλλά υπάρχουν και δουλειές μου που θα ήθελα να μην τις είχα κάνει ποτέ».

Αυτά συμβαίνουν αν παραδέχεσαι πως τυχαία βρέθηκες σε μια δουλειά...