Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος στο περιοδικό Like, λίγο πριν ριχτεί στη μεγάλη εκλογική μάχη. Αναφέρθηκε στο αμαρτωλό lifestyle και τον παλιό του τρόπο ζωής ενώ μίλησε και για το φλερτ που (δεν) δέχεται από τις γυναίκες.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

- Ο Γκλέτσος των εξωφύλλων και των ερωτικών σκανδάλων δεν υπάρχει πια;

Αυτός ο Γκλέτσος έχει πεθάνει. Έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Aν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να διαλέξω ξανά, θα ήμουν εκτός αυτού του lifestyle συστήματος που ανεβοκατεβάζει ανθρώπους και μηδενίζει αξιοπρέπειες. Το lifestyle είναι το απόλυτο τίποτα. Και ναι το παραδέχομαι, μια εποχή ήμουν και εγώ αναπόσπαστο μέρος αυτού του «απόλυτου τίποτα» αλλά ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο δικαιούμαι να μιλώ. Να το κρίνω και να το κατακρίνω. Να εκφέρω γνώμη και να αποκαλύψω όλη την ψευτιά που το περιβάλλει. «Κενότητα, δήθεν λάμψη, το απόλυτα τίποτα». Αυτές οι λέξεις του ταιριάζουν.

- Επωφελήθηκες όμως, από αυτό το «αμαρτωλό» lifestyle.

Ναι, δέκα φορές ναι. Επωφελήθηκα από πολλές πλευρές, δεν το αρνούμαι. Καταρχάς, αυτό με έφτιαξε οικονομικά. Τα εξώφυλλα, οι έρωτες και οι δημόσιες εμφανίσεις ανέβασαν το κασέ μου ως ηθοποιό. Όχι η ίδια η δουλειά μου, το πως δηλαδή τα έλεγα στο θέατρο ή την τηλεόραση. Απλά, κλείνοντας οριστικά αυτή την πόρτα πίσω μου, πήρα ένα μεγάλο μάθημα ζωής: την απομυθοποίηση όλων των μεγάλων ονομάτων, είτε αυτοί είναι πολιτικοί και επιχειρηματίες, είτε άνθρωποι των Γραμμάτων και καλλιτέχνες. Βλέπω τον κόσμο να μιλά ακόμη κολακευτικά για κάποια δημόσια πρόσωπα, να τους θαυμάζει και εγώ μέσα μου γελάω γιατί ξέρω πολύ καλά την αλήθεια που κρύβουν πίσω από την αψεγάδιαστη εικόνα. Δεν προσπαθώ να το παίξω «αντισυστημικός». Μια χαρά συστημικός παραμένω αλλά τηρώντας πλέον κάποιους κανόνες και βάζοντας προσωπικά όρια.

- Την «εποχή της μεγάλης λάμψης», τι πράγματα έκανες που μετανιώνεις σήμερα; 

Δεν μου έχει ζητηθεί κάτι παράξενο ποτέ. ΄Ήξερα πριν μου το ζητήσουν ότι πρέπει να παρευρεθώ στο τάδε μαγαζί, να φωτογραφηθώ μαζί με τον τάδε επώνυμο, να βγάλω την προσωπική μου ζωή στο κουρμπέτι γιατί αυτό θα με βοηθούσε στο κασέ της επόμενης δουλειάς. Απλά όλη αυτή η δήθεν glamorous ζωή που έζησα, δεν με αφορά πια. Όλα αυτά ήταν βλακώδη πράγματα και δυστυχώς έγινα και εγώ κομμάτι τους. Ήμουν μικρός σε ηλικία, δεν είχα τότε το μυαλό να τα φλιτάρω. Περασμένα, ξεχασμένα. Πλέον έχω την εμπειρία και να καταλάβω τέτοιες συμπεριφορές και να μπορέσω να τις διαχειριστώ καταλλήλως. 

- Οι γυναίκες συνεχίζουν να σε φλερτάρουν;

Ποτέ δεν με φλέρταραν οι γυναίκες και ούτε τώρα το επιχειρούν. Πάντα τις φλέρταρα εγώ πρώτος. Τις προλάβαινα... (γέλια).