current views are: 1

14 Μαΐου 2014
Δημοσίευση12:45

Λάκης Γαβαλάς: Στη φυλακή με φώναζαν «κύριο Γαβαλά»!

Για τις δύσκολες στιγμές στη φυλακή και τους οικονομικούς διακανονισμούς στους οποίους βρίσκεται μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς με συνέντευξή του στο περιοδικό Like.

Δημοσίευση 12:45’
αρθρο-newpost

Για τις δύσκολες στιγμές στη φυλακή και τους οικονομικούς διακανονισμούς στους οποίους βρίσκεται μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς με συνέντευξή του στο περιοδικό Like.

Για τις δύσκολες στιγμές στη φυλακή και τους οικονομικούς διακανονισμούς στους οποίους βρίσκεται μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς με συνέντευξή του στο περιοδικό Like. 

Ακολουθεί αυτούσιο απόσπασμα της συνέντευξης:

– Πόσα χρήματα χρωστάς στο Δημόσιο; Τι διακανονισμούς έχεις κάνει;

Αυτή τη στιγμή μαζί με τους τόκους χρωστάω 15.000.000 ευρώ. Για το ποσό αυτό τους παραχώρησα όλη μου την περιουσία που ανέρχεται στα 30.000.000 ευρώ. Και ενώ στην αρχή είχαν συμφωνήσει, στη συνέχεια πάγωσαν οι διαδικασίες. Δεν καταλαβαίνω τελικά τι θέλουν από ΄μενα ή ποιον θεωρούν εκείνοι ως σωστό τρόπο διαπραγμάτευσης. Τους φωνάζω «παιδιά πάρτε τα κτήρια… Πάρτε τα όλα να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Αφήστε με στην ησυχία μου». 

– Πώς ήταν η καθημερινότητά σου στις φυλακές;

Είμαι άνθρωπος που τη βρίσκει πολύ με τον εαυτό του. Έχω συνηθίσει στην επιλεγμένη στέρηση, ακόμη και αν αυτή έχει να κάνει με την προσωπική σου ελευθερία. Μέσα στη φυλακή λοιπόν, μου φέρθηκαν όλοι πολύ καλά. Καταρχήν δεν έδινα δικαιώματα για πολλά – πολλά. Ήμουν πολύ μοναχικός, τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνούσα μόνος μου, δεν είχα ανάγκη από την παρέα των συγκρατούμενών μου. Ήθελα να περάσω όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητος. Ούτε εκφοβισμούς δέχτηκα, ούτε απειλές. Ίσα ίσα που μέσα στη φυλακή με φώναζαν «κύριο Γαβαλά» και έδειχναν να με φοβούνται… Έκανα καθημερινά τη γυμναστική μου, φρόντιζα τον κήπο της φυλακής και έτσι περνούσαν οι μέρες.

– Έκλαψες πολλές φορές;

Μερικές φορές ναι, ξέσπασα σε κλάματα. Λύγισα όχι για ‘μενα αλλά για τους άλλους συγκρατούμενούς μου. Μέσα στη φυλακή είδα μια αυτοκτονία με τα μάτια μου, είδα ανθρώπους να είναι άρρωστοι και να μην έχουν καμιά ιατρική φροντίδα.

– Από το παράθυρο του κελιού σου τι αντίκριζες;

Είχα μεγαλύτερο παράθυρο από κάποιους άλλους, οπότε έλεγα «Θεέ μου σε ευχαριστώ που έχω ένα παράθυρο 5 εκατοστά μεγαλύτερο…». Στη φυλακή τα πράγματα έχουν άλλη σημασία. Επανεκτιμάς καταστάσεις, χαίρεσαι ακόμη και με κάτι επουσιώδες. Ξέρεις τι μου έδινε δύναμη όλους αυτούς τους μήνες; Ότι είμαι ένας καλός άνθρωπος με καθαρή ψυχή που δεν έβλαψα ποτέ κανέναν. Δεν είμαι απατεώνας. Οι απατεώνες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και όταν βγήκα από τη φυλακή, συνειδητοποίησα ότι ο έξω κόσμος είναι χειρότερη φυλακή από την κανονική. 


σχετικα αρθρα