Τάκης Σπυριδάκης μίλησε στην Αναστασία Αργυριάδου για την ταινία που ετοιμάζει και τη στάση του στη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια.  

Στα 56 χρόνια του τι έχει μάθει; «Τίποτα σπουδαίο, μεγαλώνοντας αποκτάς μια σοφία σε σχέση με τα πράγματα. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε "θα έκανα ακριβώς τα ίδια αν γύριζα τον χρόνο πίσω". Αυτές είναι εγωιστικές εκφράσεις. Προσωπικά θα άλλαζα αρκετά πράγματα και θα ήμουν λιγότερο αυστηρός απέναντι στον εαυτό μου. Σίγουρα θα ακολουθούσα το ίδιο επάγγελμα, αλλά με λιγότερη αυστηρότητα και τελειομανία γιατί όλες αυτές οι αρχές μου γύρισαν μπούμερανγκ. Έχω φτάσει σε σημείο να διακινδυνέψω την αξιοπρέπεια μου για 5 ευρώ, ενώ θα μπορούσα να κάνω κάνα δυο δουλειές που δεν γούσταρα, αλλά παράλληλα δεν θα με ξεφτίλιζαν. Δε μου' βγαινε όμως να το κάνω και πλήρωσα το τίμημα...».

Και συνεχίζει λέγοντας πως δεν έκανε ποτέ, μα ποτέ εκπτώσεις στη δουλειά του, «προτιμούσα με ένα βραβείο για ρόλο ερμηνείας στη "Γλυκιά συμμορία" να δουλεύω, μπάρμαν παρά να παίζω σε φθηνές παραγωγές που δεν γούσταρα. Θα σου πω μόνο πως συμμετείχα σε δυο τρεις δουλειές στην τηλεόραση, αξιοπρεπέστατες, που όμως δε με εξέφραζαν απόλυτα και μετά σπατάλησα τα χρήματα που έβγαλα στο ποτό για να ξεχάσω τι έκανα».