Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» μίλησε για την προσωπική της ζωή, για την επιλογή της να μη δημιουργήσει δική της οικογένεια αλλά και για το πώς ορίζει η ίδια την «ευτυχία».

«Ισορροπία, υγεία -ένα αγαθό που απειλείται σήμερα από την ασθένεια της κοινωνίας-, αξιοπρέπεια, ως άνθρωπος και ως πολίτης και μια καλή σχέση με τον εαυτό σου, που είναι η βάση της δημιουργικότητας και της ισορροπημένης προσωπικής ζωής», είπε η γνωστή ηθοποιός για τα πράγματα που συνθέτουν τη δική της «ευτυχία».

Σχετικά με την προσωπική της ζωή, τον γάμο αλλά και το γεγονός ότι δεν επέλεξε να γίνει μητέρα, δήλωσε: «Εγώ δεν έχω κάνει οικογένεια. Αισθανόμουν πως θα παντρευόμουν μόνο αν ήθελα να κάνω παιδί. Αυτό δεν το θέλησα ποτέ. Γιατί να παντρευτώ σήμερα; Για να εγκλωβιστώ σε μια σχέση -συνθήκη ψεύδους, όπως πολλές που βλέπω γύρω μου- για λόγους κοινωνικής "επιφάνειας" ή εξάρτησης από έναν ισχυρό άντρα; Εγώ ήμουν πάντα αυτοπροσδιοριζόμενη και αυτοδημιούργητη. Όμως νιώθω ευλογημένη που έχω έναν σύντροφο ο οποίος είναι δίπλα μου με όρους κατανόησης, σεβασμού και μοιράσματος ζωής».