current views are: 6

2 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση05:30

Η Ελληνίδα μητριά της Μαρίν Λεπέν!

Η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του “φυλετιστή” Ζαν Μαρί Λεπέν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στους Γάλλους ακροδεξιούς.

Δημοσίευση 05:30’
αρθρο-newpost

Η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του “φυλετιστή” Ζαν Μαρί Λεπέν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στους Γάλλους ακροδεξιούς.

Η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του “φυλετιστή” Ζαν Μαρί Λεπέν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στους Γάλλους ακροδεξιούς. Ωστόσο, η ηγέτιδά τους, Μαρίν Λεπέν δεν φαίνεται πως τρέφει τα καλύτερα αισθήματα για εκείνη, καθώς έβλεπε πάντα την Ζανίν Πάσχος απλώς ως μητριά και μάλιστα ξένη.

Ποια είναι η ελληνικής καταγωγής μητριά της Μαρίν Λεπέν

Γεννήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 17 Ιουνίου 1932. Ο πατέρας της, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, μετανάστευσε στη Γαλλία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο νεαρός Πάσχος ήταν φτωχός και περνούσε δύσκολα μέχρι που αποφάσισε να ασχοληθεί με το εμπόριο. Κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν εύπορο πωλητή και συλλέκτη έργων τέχνης και λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε την Γαλλοολλανδέζα σύζυγό του. Καρπός του έρωτά τους είναι η Ζανίν, η οποία δεν απαρνήθηκε ποτέ την ελληνική της καταγωγή.

Η σχέση της με την θετή της κόρη

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, η Ζανίν συνέβαλε πολύ στη βελτίωση της εικόνας του Λεπέν και κατ’ επέκταση του ακροδεξιού κόμματος στη γαλλική γνώμη. Ωστόσο, η Μαρίν εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει απλώς ως μητριά και μάλιστα Ελληνίδα.


σχετικα αρθρα