current views are: 1

11 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση05:45

Βάσω Λασκαράκη: «Δεν θέλω να γίνω μια καταπιεστική μητέρα»!

Πριν επτά μήνες κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της.

Δημοσίευση 05:45’
αρθρο-newpost

Πριν επτά μήνες κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της.

Πριν επτά μήνες κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της. Η μικρή Εύα ήρθε να ολοκληρώσει την ευτυχία ενός από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του καλλιτεχνικού στερεώματος. Η Βάσω Λασκαράκη δηλώνει μια «ευτυχισμένη μαμά» και μιλά για τις μεγάλες αλλαγές που έφερε στη ζωή της ο ερχομός του παιδιού, τα κιλά της εγκυμοσύνης και φυσικά τον «χαζομπαμπά» Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Like:

– Πόσο άλλαξε η ζωή σου με τον ερχομό του μωρού;
Τρέχω όλη μέρα. Είναι πολύ διαφορετική πια η ζωή μου. Άλλαξαν εντελώς οι προτεραιότητές μου. Πολλά καινούργια πράγματα, νέες εμπειρίες. Και φυσικά πολύ μεγαλύτερο άγχος από πριν. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να μετριάσω την αγωνία του αν είναι καλά το παιδί μου, αν είναι υγιές και όλες αυτές οι σκέψεις που ταλαιπωρούν τις νέες μαμάδες. Το μωράκι είναι μόλις επτά μηνών, πιστεύω πως όσο περνά ο καιρός, θα προσαρμοστώ περισσότερο και θα καταφέρω να «ζυγιάσω» τα άγχη μου.

– Είσαι δηλαδή μια εμμονική και υπερπροστατευτική μαμά;
Νομίζω πως είμαι όλα αυτά μαζί! (γέλια) Προσπαθώ βέβαια να το μετριάσω. Σίγουρα δεν θα ήθελα να γίνω στο μέλλον αυτό που λέμε η «αυστηρή μαμά». Γιατί και ΄μενα η δική μου μαμά ήταν πάρα πολύ αυστηρή και αυτό ως ένα σημείο δεν μου άρεσε. Σκέψου, τις πρώτες μου διακοπές μόνη, τις έκανα στα 19 μου χρόνια. Μου έλεγε συνέχεια «μην βγαίνεις», «μην ξενυχτάς» και όλες αυτές τις μαμαδίστικες ατάκες. Δε θα ήθελα λοιπόν, σε καμία περίπτωση να γίνω μία καταπιεστική μητέρα. Σκοπός μου είναι να δώσω στην κόρη μου, καθώς μεγαλώνει, όλη την ελευθερία που χρειάζεται και σαφώς να έχει την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη μου για τις επιλογές της.

– Τελικά πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί;
Το παιδί χρειάζεται την απόλυτη φροντίδα σου. Χαίρομαι όμως, που είμαι συνεχώς σπίτι μαζί της και μπορώ να την φροντίζω αποκλειστικά εγώ. Δεν θα ήθελα να χάσω στιγμές της. Αλλάζει μέρα με τη μέρα και εγώ θέλω να είμαι εκεί, στο πλευρό της, να παρατηρώ όλες αυτές τις μικρές αλλαγές. Έχουμε δεθεί πάρα πολύ οι δυο μας, γιατί περνάμε πολλές ώρες μαζί. Να σκεφτείς ακόμη τη θηλάζω. Έχουμε αποκτήσει έναν εθισμό η μία για την άλλη. Κάνει «φωνούλες», «γελάκια» και τρελαίνομαι. Φαντάσου να μεγαλώσει και να αρχίσει να μιλάει κανονικά ή να περπατάει. Θα μας τρελάνει τελείως, δεν θα την αφήνουμε λεπτό μόνη της. Εντάξει, είμαστε λίγο χαζογονείς. το παραδέχομαι. Ο Γιάννης (Τσιμιτσέλης) βέβαια, είναι λίγο πιο ψύχραιμος απ΄ ότι εγώ.
 


σχετικα αρθρα