Για τον ρόλο του στην πολιτική και τις αποφάσεις του έχει μιλήσει αρκετές φορές, αλλά γι’ αυτόν του πατέρα όχι. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στο πως είναι να μεγαλώνει δύο έφηβες κόρες, τονίζονταν ότι τα κορίτσια του είναι γι’ αυτόν ό,τι πιο πολύτιμο έχει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στην Τζένα Μπους –την κόρη του πρώην προέδρου Τζόρτζ Μπους- στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ενόψει της Ημέρας του Πατέρα που γιορτάζεται την προσεχή Κυριακή. Όπως ομολόγησε το να λαμβάνει αποφάσεις για τις ΗΠΑ του… έρχεται πιο εύκολο κάποιες φορές. «Είναι πιο δύσκολο να είσαι πατέρας, παρά πρόεδρος τελικά», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «πιστεύω πως κι ο πατέρας μου θα είχε να κάνει κάποιο σχόλιο επ’ αυτού». 

«Πιστεύω ότι θα πούνε ότι είμαι ένας καλός μπαμπάς, όμως τις φέρνω καμιά φορά σε δύσκολη θέση», τόνισε όταν ρωτήθηκε για την άποψη που έχουν γι’ αυτόν η 15χρονη Μάλια και η 13χρονη Σάσα. Και πρόσθεσε ότι «όπως λέει η Μαλία, είμαι στο όριο, όμως τον περισσότερο καιρό είμαι στην καλή πλευρά, καθώς είμαι αστείος χωρίς να τις κάνω να ντρέπονται».