Από τη Φανή Πλατσατούρα

Υιοθέτησαν το γυμνό, πόνταραν στη σέξι εικόνα τους, οικειοποιήθηκαν τη στεροτυπική αντίληψη της ξανθιάς barbie που κάνει καριέρα στην TV. Με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, η τηλεόραση της ψυχαγωγίας, από τη δεκαετία του '90 που "πρωτοάνθισε" μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στον κακό εαυτό της, παραδίδοντας στην κάμερα τις ιέρειές της απογυμνωμένες και έτοιμες προς τέρψιν ενός αδηφάγου τηλεοπτικού κοινού...

Ζουμάρισμα του φακού στα πιο "θηλυκά" σημεία, δήθεν καυτά ατυχήματα στον τηλεοπτικό αέρα, πονηρό κλείσιμο του ματιού στην κάμερα, νιαουρίσματα από τα μικρόφωνα και μια απενοχοποιημένη σεξουαλικότητα να περιφέρεται στα πλατό. Και όλα αυτά σε ώρες που το υποτιθέμενο δυναμικό κοινό το οποίο αποτελείται από ανήλικα παιδιά, άνεργους νέους και μητέρες σε ρόλο σύγχρονων ηρωίδων, επιλέγει να ανοίξει τους τηλεοπτικούς δέκτες του για να πάρει μια μικρή τζούρα ελαφριάς ψυχαγωγίας και σίγουρα όχι, την υπερδόση σχεδόν σαδιστικής ηδονής που του χορηγείται.

Δίχως καμία διάθεση σεμνοτυφίας ή ταλιμπανικών υποδείξεων, καλό θα ήταν η τηλεόραση της ψυχαγωγίας που θέλει να αποκαλείται εκσυγχρονισμένη και παραγωγική, να εστιάζει σε πρόσωπα που "κάτι έχουν να πουν" και προσωπικότητες που αν μη τι άλλο μπορούν να αποτελέσουν παραδειγματικά πρότυπα. Από τη δεκαετία του '90 ακόμη, τότε που η Ρίκα Βαγιάνη έκανε ψυχαγωγία στην κρατική τηλεόραση με καλτσοδέτες και η Ελένη Μενεγάκη μιλούσε για... λούτσους με το παραγεμισμένο στήθος της να ασφυκτιά, μέχρι σήμερα που η Φαίη Σκορδά με την ομόπλευρή της Σάσα Σταμάτη συναγωνίζονται στην "πιο προκλητική εμφάνιση" και η Ελεονώρα Μελέτη με μπούστο που ξεχειλίζει, κρίνει την προκλητική εμφάνιση της νεοφερμένης στα τηλεοπτικά πράγματα Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, το γυμνό προσκυνάται από την AGB και αποθεώνεται ως υψηλή τέχνη... Νισάφι!