Δεν συνηθίζεται να δίνονται τιμές από την Βρετανική μοναρχία σε Αμερικανούς πολίτες, αλλά φαίνεται οτι η ηθοποιός Angelina Jolie, αποτελεί εξαίρεση.

Εκτός από... βασίλισσα του Χόλιγουντ, η Jolie είναι πλέον και μια Κυρία των Τιμών, καθώς χρίστηκε από την Βασίλισσα στα πλαίσια των εορτασμών των γεννεθλίων της, ως Κυρία των Τιμών του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου για τις “σημαντικές μη-στρατιωτικές υπηρεσίες της σε ξένη χώρα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο υπουργός εξωτερικών William Hague ήταν αυτός που εισηγήθηκε για τον τιμητικό τίτλο, καθώς έχει συνεργαστεί με την ηθοποιό σε πολλά ζητήματα που αφορούν πρόσφυγες, γυναίκες θύματα πολέμου και άλλα, για πάνω από δύο χρόνια.

Η ηθοποιός μάλιστα, συμμετείχε πρόσφατα σε σημαντικό διεθνές συνέδριο στο Λονδίνο με θέμα τους βιασμούς εν καιρώ πολέμου.

Ο Hague δήλωσε ότι η όμορφη πρωταγωνίστρια άξιζε την τιμητική βράβευση γιατί “πραγματικά βοήθησε, άφησε το στίγμα της και κατάφερε αποτελέσματα τα οποία έχουν διάρκεια” αναφερόμενος συγκεκριμένα για την Πρωτοβουλία κατά της Σεξουαλικής Βίας, μιας καμπάνιας που ξεκίνησε η Jolie με τον ίδιο το 2012.

Η ίδια δήλωσε ότι “το να παραλάβω έναν τόσο τιμητικό τίτλο για την εξωτερική πολιτική, σημαίνει πάρα πολλά για μένα γιατί αφιερώνω την ζωή μου σε αυτούς τους σκοπούς”.