Είναι όμορφη, ταλαντούχα και με πολλές θεατρικές επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Η Ιωάννα Παππά μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά σε πρόταση που της έγινε για την Επίδαυρο σε ρόλο πρωταγωνίστριας.

«Είναι δελεαστική η πρόταση να αναλάβω έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επίδαυρο, να υποδυθώ την Ηλέκτρα ή την Αντιγόνη, αλλά η συνθήκη καθορίζει το αν σου "επιτρέπεται" να το κάνεις. Έχω πει και "όχι" σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επίδαυρο. Για μένα μετράει η συνεργασία, η σκέψη, η πορεία, ο στόχος του σκηνοθέτη. Έχω παίξει μία φορά και ήταν εξαιρετική συνθήκη. Ούτε φέτος θα παίξουμε στην Επίδαυρο. Δεν έχω άγχος με αυτά τα πράγματα. Αυτά τα "πρέπει" -τι πρέπει να κάνεις και πού πρέπει να εμφανιστείς- προκαλούν μανία και εμμονή και δεν ανήκω καθόλου σε αυτή την κατηγορία. Τα "πρέπει" δεν τα πιστεύω παρά μόνο ως προς τις δικές μου ανάγκες. Όταν θέλω κάτι εγώ, πρέπει να γίνει», εξήγησε στο Οκ και συνέχισε:

«Δεν είχα ποτέ το άγχος, ούτε στο ξεκίνημά μου. Επειδή όμως έτυχε να έχω πρωταγωνιστικούς ρόλους από νωρίς, όλο αυτό δεν πρόλαβε να λειτουργήσει ως απωθημένο. Δεν νιώθω βιασύνη για τα πράγματα. Κάθε δουλειά που ξεκινάω την αντιμετωπίζω με την ίδια πίστη, αφοσίωση και θέληση και με την ίδια ανάγκη να βρίσκομαι επί σκηνής, ανεξαρτήτως μεγέθους ρόλου».