Φως στην υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής Φαίης έδωσε η αδερφή της, Μαριαλένα Μπλάχα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως τη σχέση που είχε με τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Μιλώντας στο "Μίλα" της Τατιάνας Στεφανίδου, δήλωσε: 

Για τα παιδικά της χρόνια: «Ήμουν εννέα χρόνια μοναχοπαίδι. Πάντα ήθελα ένα αδερφάκι για να παίζω και ήρθε η Φαίη. Τότε η μαμά άρχισε να έχει προβλήματα λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας και εγώ ήθελα να στέκομαι δίπλα στην αδερφή μου που ήταν ένα παιδάκι τέτοιας ηλικίας. Ήταν ένα πλάσμα διαφορετικό με πολύ ενέργεια και της άρεσαν πολύ τα γλυκά. Ήταν ένα ιδιαίτερο πλάσμα».

Σχετικά με τη ζήλια που λένε τα μέσα ενημέρωσης ότι έτρεφε για την αδελφή της: «Η μόνη μας προστριβή είναι ότι ήθελα πάντα το καλύτερο για εκείνη. Δεν ήθελα να εργάζεται γιατί η Φαίη εργαζόταν από τα δεκατέσσερα της στην καφετέρια. Ήταν πολύ έξω από το όνειρο μου για εκείνη. Ήθελα να σπουδάσει, να πάει καλά στο σχολείο. Ήθελα να έχει καλύτερο μέλλον από εμένα. Γιατί να την ζηλεύω;»

Σχετικά με τη σχέση των δύο κοριτσιών με τον Βαγγέλη Στεφανάκη, εξήγησε: « Η αλήθεια είναι μία. Γνωρίσαμε την ίδια μέρα αυτό τον άνθρωπο (Στεφανάκη) και κάναμε παρέα. Αρχικά δεν έδειχνε ενδιαφέρον για κάποια από εμάς αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει κάτι μαζί μου. Η αλήθεια είναι ότι εγώ βρισκόμουν τότε σε μία πολύ ευάλωτη στιγμή της ζωής μου: είχα χωρίσει, ήμουν σε διάσταση εδώ και καιρό. Σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος, είχα σχέση με έναν άνθρωπο πολύ μικρότερο μου και για εμένα μόλις έγινε, καταχωρήθηκε σαν ένα λάθος...

... Εγώ δεν θεωρώ ότι τον διεκδίκησα, δεν είναι του χαρακτήρα μου να παρακαλάω και να πιέζω. Είναι θέμα χαρακτήρα και αξιοπρέπειας και σας είπα ότι για εμένα ήταν μια ευάλωτη στιγμή. Για εμένα όλο αυτό ήταν αρρωστημένο, ήρθε πρώτα σε εμένα και μετά έκανε κάτι με την αδερφή μου, όλο αυτό ήταν άσχημο».