Με χιλιάδες κόσμο πλημμύρισε η ανοικτή σκηνή Μπέλ του Μοντρεάλ, στην καρδιά του φεστιβάλ της τζαζ της πόλης το βράδυ της Κυριακής με δύο συναυλίες του ελληνικού συγκροτήματος «Ιμάμ Μπαϊλντί».

Οι Ιμάμ Μπαϊλντί έδωσαν δύο συνεχόμενες συναυλίες σκορπώντας τους ήχους της Ανατολής, των Βαλκανίων και του τζαζ αυτοσχεδιασμού σε ένα κοινό που, κυριολεκτικά, χόρευε παραληρώντας!

Ο ΜC Yinka Manolis Alofiano άνοιξε τη συναυλία, παντρεύοντας το ραπ με το διαχρονικό ελληνικό τραγούδι.

Το σύνθημα δόθηκε στον κόσμο, που ευθυγραμμίσθηκε με τις ανακατεμένες μουσικές χορεύοντας και ακολουθώντας τους ήχους των Ιμάμ Μπαϊλντί.

Αυτός που απογείωσε κυριολεκτικά τη συναυλία ήταν ο σαξοφωνίστας Γιάννης Δίσκος, με τα σόλο του παραπέμποντας στο λυπητερό ήχο του Ελληνικού κλαρίνου. Η συμβολή του στην ερμηνεία των κομματιών ανέδειξε τη δυνατότητα της συνύπαρξης των ήχων της Ανατολής με εκείνους της Δύσης.

Ο Λύσανδρος Φαληρέας στα ντραμς και ο Ορφέας Φαληρέας στην ηλεκτρική κιθάρα πρόσφεραν την «πειραγμένη», εμπλουτισμένη άποψη των ελληνικών ήχων.

Κομμάτια απο παλιά ρεμπέτικα, βαλκανικοί ήχοι, τραγούδια λαϊκά και ζωντανά στη σκηνή απο την χαριτωμένη τραγουδίστρια του γκρούπ, στόλισαν τη συναυλία, προβάλλοντας την ταυτότητα της οικουμενικής Ελληνικής μουσικής.

«Να μας ξανάρθετε», φώναζε ο κόσμος στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ελληνικά. «Να μας καλέσετε πάλι», απάντησε εκ μέρους του συγκροτήματος, ο Λύσσανδρος Φαληρέας.

TAGS