Μια συνέντευξή στο Πρώτο Θέμα και τη Μαρία Λεμονιά, έδωσε ο Μάρκος Σεφερλής, ο οποίος απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια με τη στάση του, την σοβαρότητα και στη συγκρότηση του, πως δεν είναι τίποτα τυχαίο και η αυθεντικότητα του, η αφοσίωση του, μαζί με το ταλέντο του, είναι αυτά που και διάρκεια και κατάμεστα θέατρα, χαρίζουν…

Ανάμεσα σε αλλά απάντησε στην ερώτηση αν ήταν κριτήριο το γεγονός ότι θα βρισκόσασταν έστω και πρόσκαιρα στην επικαιρότητα το να πάει στο MEGA και στο σόου. «Δεν το είχα ανάγκη» είπε, «τα θέατρά μου είναι πάντα γεμάτα, οι παραστάσεις μου παίζονται στα κανάλια και τις μισές ημέρες της εβδομάδας τις περνάω πηγαίνοντας καλεσμένος σε εκπομπές. Οπότε για ποια επικαιρότητα μιλάμε; Το ότι βρίσκομαι συνέχεια στα φώτα της δημοσιότητας το οφείλω στη δουλειά μου». Η δημοσιογράφος τον ρώτησε ακόμα, πως είναι αλήθεια ότι προτού απαντήσει  καταφατικά μίλησε με το MEGA για κάποια δική του; «Αληθεύει» απάντησε ο πρωταγωνιστής, «αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε αυτό προϋπόθεση. Έγινε μία συζήτηση, όπως έγινε και με άλλα κανάλια εκ των υστέρων. Η τηλεόραση μου λείπει γιατί είναι δυνατό μέσο αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτή γιατί υπάρχει πάντα και το θέατρο. Έχω την πεποίθηση όμως πως, όταν δεν είμαι στην τηλεόραση, λείπω στον κόσμο». Για το ότι  άσχετοι έχουν δική τους εκπομπή ενώ ο ίδιος βρίσκεται εκτός τηλεόρασης απάντησε πως:

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους των καναλιών γιατί. Το περίεργο είναι ότι, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν στην τηλεόραση και δεν δεχόμουν προτάσεις, μετά το J2US οι προτάσεις πέφτουν βροχή. Και δεν κάνω κάτι διαφορετικό, ούτε άλλαξε ο τρόπος που διασκεδάζω τον κόσμο».

Και όχι αυτό δεν τον προβληματίζει γιατί θα έπρεπε  να προβληματίσει «… τους ανθρώπους των καναλιών, οι οποίοι χρησιμοποιούν μονίμως τα ίδια πρόσωπα.

Στην τηλεόραση δουλεύουν κάποιοι επειδή είναι της παρέας, τους χρωστούν κάποια χάρη και πάει λέγοντας. Εγώ ποτέ δεν μπήκα στο lifestyle πηγαίνοντας σε καλέσματα και κάνοντας κοσμική ζωή με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι. Πάω όπου με πάει η ψυχή μου. Εμένα με στήριξε και με στηρίζει πάντα ο κόσμος».