Η ιστορία της Gwyneth Montenegro, που δούλεψε ως πολυτελής συνοδός ανδρών και στο αποκορύφωμα της ομορφιάς και της ζήτησης της,  χρέωνε την ώρα 500 με 1.000 δολάρια είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερη.

Σύμφωνα με το protothema.gr, σήμερα έχει εκδώσει ένα βιβλίο, στο οποίο εκτός από το ότι μέτρα τους άνδρες που πλήρωσαν τις χάρες της, τονίζει πως η ζωή της βρισκόταν στη δίνη των ναρκωτικών και του αλκοόλ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που συμμετείχε σε σεξουαλικά όργια, μη έχοντας συναίσθηση της πραγματικότητας. Έζησε πολυτελώς σε όλη την Αυστραλία, γνώρισε εξωτικούς προορισμούς και θέρετρα για βαθύπλουτους, ενώ κέρδισε πολλά χρήματα τα οποία ξόδευε μανιακά σε ακριβά ρούχα και αξεσουάρ, αυτοκίνητα, λούσα αλλά και ναρκωτικά τα οποία γνώρισε μέσα απ την δουλειά της. Σήμερα στα 37 της, νιώθει κουρασμένη και θλιμμένη, ενώ δηλώνει πως αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω δεν θα επέλεγε ξανά αυτή τη ζωή.

Το βιβλίο της είναι φυσικά αυτοβιογραφικό και ανάμεσα σ' άλλα καταμετρά τους 10.000 χιλιάδες και άνδρες, με τους οποίους είχε σεξουαλική επαφή. Η ζωή της οδηγήθηκε μοιραία χωρίς συνείδηση, στη βιομηχανία του sex, όταν στα 18 της χρόνια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Μετά άρχισε να χορεύει γυμνή σε διάφορα μαγαζιά και στα 21 της χρόνια βγήκε στην πορνεία. Aνάμεσα στους πελάτες της, ήταν διακεκριμένοι και βαθύπλουτοι δικηγόροι, πολιτικοί, καλλιτέχνες.  

Το βιβλίο αυτό είναι ένα μήνυμα «στους ανθρώπους που ανήκουν στην βιομηχανία του σεξ, ότι είναι άνθρωποι, ότι είναι ανθρώπινες υπάρξεις...». Κάποια στιγμή ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε, την ανάγκασε να  πει όλη την αλήθεια στους γονείς της. Από εκείνη τη στιγμή έβαλε σκοπό της ζωής της να μην μείνει πολύ καιρό στο επάγγελμα.

Τελικά στα 33 της χρόνια, κατάφερε να ξεφύγει από το κύκλωμα της πορνείας και να κάνει μία νέα αρχή. Ο εφιάλτης έλαβε τέλος...