Για πέντε περίπου χρόνια βρέθηκε εκτός του χώρου της μουσικής. Η συμμετοχή του στο show μεταμορφώσεων του ΑΝΤ1 του έδωσε ξανά την καλλιτεχνική ώθηση που ζητούσε. Ο λόγος για τον Γιάννη Σαββιδάκη ο οποίος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Άποψη", αποκαλύπτοντας τα πάντα γύρω από την περίοδο της μουσικής αποχής του.

«Το κακό με μένα είναι ότι δεν έγινα μαϊντανός και γι’ αυτό και χάθηκα κιόλας. Γιατί, ξέρετε, οι μαϊντανοί επιβιώνουν. Εμένα μου αρέσει και ο μαϊντανός και το σέλινο και τα αντίδια, τα σπαρτά!», είπε προσθέτοντας ότι δεν τον «φάγανε τα κυκλώματα»: «Όχι, επ’ ουδενί. Ήμουν στο κύκλωμα, αποστασιοποιήθηκα και η απόσταση δεν ήταν εύκολο μετά να καλυφθεί. Το μισό φταίξιμο ήταν δικό μου και το μισό του επαγγελματικού μέρους της δουλειάς μου. Όπως είδατε, ο κόσμος δεν με έχει ξεχάσει. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος ξεκίνησε να με συμπαθεί στις 9 Μαρτίου που άρχισε το show».

Όσο για το γιατί δεν ασχολούνται τα μέσα με την προσωπική του ζωή; «Δεν είδατε ποτέ την προσωπική μου ζωή στα περιοδικά γιατί ήταν επιλογή μου να τη διαφυλάξω. Φυσικά, με τη σύζυγό μου έχουμε φωτογραφηθεί μαζί τελευταία, αλλά ήταν μοιραίο μετά το Your Face Sounds Familiar. Κάναμε δημόσιες εμφανίσεις, δεν είμαστε κρυμμένοι και ψευτοκουλτουριάρηδες. Στο επάγγελμα υπάρχει βέβαια και το φαινόμενο του “πουλάμε για να πουλήσουμε”. Εμένα δεν με αφορά αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.